Αγωνιστικοί χώροι καρμανιόλες, αποδυτήρια αχούρια, κερκίδες με θέματα στατικότητας

Δημήτρης Κανελλάκης18 Νοεμβρίου 2021

Δέχτηκα δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα χθες από ανθρώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή το άρθρο που έγραψα για την... γύμνια του νομού Θεσσαλονίκης από πλευράς έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε οι αγωνιστικοί χώροι των ποδοσφαιρικών γηπέδων να μην είναι ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών, τα αποδυτήρια να μην είναι... αχούρια, οι κερκίδες να μην εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των θεατών λόγω προβλημάτων στατικότητας.

Ο καθένας από αυτούς που μου τηλεφώνησαν είχε και μία διαφορετική ιστορία να μου πει, για κάποιο γήπεδο, σε κάποια περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης. Κάποιες εξ αυτών -των ιστοριών- γνωστές, κάποιες άλλες όχι, τις άκουγα για πρώτη φορά.

Το θέμα, όμως, όπως έλεγα και σε κάποιον πολύ έμπειρο ποδοσφαιρικό παράγοντα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δεν είναι να βλέπουμε αποσπασματικά, αλλά συνολικά το πρόβλημα.

Διότι, αν δεν πετύχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης να εξασφαλίσει την -πραγματική- βούληση της Πολιτείας, είτε πρόκειται για την κυβέρνηση, είτε για την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να συζητάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων και για μια μεγάλη πλειοψηφία παραγόντων από τους οποίους εξαρτάται η λύση του προβλήματος, η οποία θα παραμένει αδρανής, έως και αδιάφορη.

Προσωπικά, πάντως, πιστεύω ότι ευθύνη για την κατάσταση έχει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ποια; Ότι δεν έχει αντιδράσει δυναμικά τόσα χρόνια στην κοροϊδία πολιτικών παραγόντων, δεν έχει κινητοποιήσει τις ομάδες για να πιέζουν περισσότερο και να απαιτούν από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές να δούνε το θέμα των εγκαταστάσεων με την σοβαρότητα που πρέπει.

Υπάρχουν δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης οι οποίοι δεν έχουν αντιδήμαρχο Αθλητισμού, ή έχουν αλλά κάποιον ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό και τον... παίρνει πακέτο μαζί με κάποιες ακόμη αρμοδιότητες. Την στιγμή που οι δήμοι είναι ιδιοκτήτες των περισσοτέρων από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα όριά τους και άρα από αυτούς εξαρτάται αν υπάρξουν παρεμβάσεις, ανακαινίσεις, διευθετήσεις...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.