Αγωνιστική των μηνυμάτων αλλά και με «τεστ» των... «υπό διαμόρφωση»

Δημήτρης Μπούζας17 Σεπτεμβρίου 2022

Με την λήξη του μεταγραφικού συναγερμού, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για την πεντάδα της κορυφής. Οι σημαντικές ενισχύσεις του ΠΟΚ προβληματίζουν σίγουρα τον υποτυπωδώς ενισχυμένο ΠΑΟΚ, αλλά και τον Άρη που φρόντισε να έχει και πάλι ένα καλό και ποιοτικό ρόστερ.

Με δυο λόγια, αποφεύγοντας να αναφερθώ στα «κέρδη» και στις «ζημιές» που είχαν οι μεγάλοι της Σούπερ Λίγκα, εκ προοιμίου καταθέτω καθαρά την προσωπική μου άποψη, ότι γενικά και σε όλα τα επίπεδα, μακράν οι πλέον ενισχυμένες είναι ομάδες του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΟΚ. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, αιφνιδιάζοντας τους πάντες και ανταγωνιζόμενοι, προχώρησαν και πέτυχαν σημαντικές και προς το καλύτερο διαφοροποιήσεις. Πέτυχαν μεταγραφές από το πάνω ράφι, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες μέτριες περιπτώσεις, με τις οποίες ξεκίνησαν την προσπάθεια της μεταγραφικής τους ενίσχυσης. 

Το ξέσπασμα τους την τελευταία στιγμή, ήραν επόμενο να προκαλέσει κάποια έκπληξη. Τα κίνητρα τους μπορεί να τα συναντήσει κανείς αν ακολουθήσει τον δρόμο που επέλεξαν και οι «τρεις» ο καθένας διαφορετικά βέβαια και για τους δικούς του λόγους. Ξεκινώντας από τον πρωταθλητή μας με λίγη προσοχή «βλέπουμε» πως βρέθηκε στα πολύ δύσκολα, διαπιστώνοντας πως τα μεταγραφικά πασαλείμματα με τα οποία επιχείρησε να βγάλει και πάλι την χρονιά ο πρόεδρος, εξόργισαν τους «επιστήμονες», οι οποίοι δεν δίστασαν να τον ξεφωνίσουν φανερά και άγρια. Με θρύψαλα και κομμάτια την καλή βιτρίνα που του έχουν φτιάξει τα ΜΜΕ που διαθέτει (και όχι μόνον αυτά) και με συντρίμμια το όποιο σχήμα επιχείρησε να εμφανιστεί στην Ευρώπη ο δαφνοστεφανωμένος, το αφεντικό δεν είχε περιθώρια για νέες ντρίμπλες. Πιεσμένος, αποφάσισε να αλλάξει τακτική. Κάτι που το επιχείρησε και το έκανε πολύ γρήγορα και έξυπνα, προλαβαίνοντας το τι θα γινόταν προχθές στο Φάληρο, μετά τη νέα ευρωπαϊκή ξεφτίλα.

Περνώντας στην Ένωση και στον «σφιχτό» Μελισσανίδη, διαπιστώνουμε επίσης μια θεαματική αλλαγή νοοτροπίας. Μπαίνει στα βαθιά και ανεβαίνει στα ψηλά με τον οίστρο της μεγάλης παρακαταθήκης που λέγεται νέο γήπεδο, αλλά και της κόντρας που έχει με τον θανάσιμο εχθρό του... «πρόεδρο των προέδρων». Στη σειρά ο Αλαφούζος: Κι αυτός «ξύπνησε» αναπάντεχα. Το κύπελλο – δώρο που του έδωσε ο ανεκδιήγητος Ματέου Λαόθ, του άνοιξε την όρεξη. Έχοντας δε έναν σοβαρό προπονητή, προχώρησε και σε ανοίγματα αλλά και σε ποιοτικές, σοβαρές προσθήκες. Αφήσαμε τελευταίους τους «δικούς μας».

Για τον ΠΑΟΚ από αυτήν εδώ τη στήλη τα έχουμε πει και τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά, όλα όσα αφορούν τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Ήταν η ομάδα που είχε τη μεγαλύτερη ανάγκη για ενίσχυση, αλλά δυστυχώς αυτό που έχει να παρουσιάσει είναι η μικρότερη και η φτωχότερη από όλες. Ιδιόμορφη η κατάσταση στον Άρη. Και λέμε ιδιόμορφη, όχι γιατί δεν έκανε καλές κινήσεις, από τη στιγμή που όλες οι επιλογές του είναι ελπιδοφόρες, αλλά για το ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, αυτό της έγκαιρης προσαρμογής στο σύνολο σχεδόν των περισσότερων από τους νεοαποκτηθέντες. Κάτι που μπορεί όμως να λυθεί στη διάρκεια και σαφέστατα με την πρόσληψη ενός σοβαρού και έμπειρου προπονητή. 

Με δυο λόγια, θα έλεγε κανείς πως η αγωνιστική που αρχίζει σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί «αγωνιστική των μηνυμάτων»...αλλά και των προσδοκιών. Ιδιαιτερότητα, το τεστ στο οποίο θα δοκιμαστούν οι υποδιαμόρφωση βασικοί σχηματισμοί των ομάδων, μετά τις σημαντικές αλλαγές και προσθήκες που έγιναν σε μερικές από αυτές, όπως στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ, στον Παναθηναϊκό και μέχρι ενός σημειου και στον Άρη.

ΥΓ1: Το άδειασμα που έκανε ο Ιβάν στο γνωστό κύκλωμα με το να παραχωρήσει τον Κούτσια στον Βόλο, μούδιασε πολλούς από τους υποστηρικτές συνωμοτικών σεναρίων. Οι τελευταίοι δυσκολεύονται πολύ να κατανοήσουν και να αποδεχθούν, αλλά και να ερμηνεύσουν τι σήμαινε αυτή η απόφαση του Σαββίδη. Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ έντιμος συνομιλητής, δεν δίστασε να δείξει το ποιοι φταίνε για το ναυάγιο.

ΥΓ2: Πολύ γέλιο έγινε με τα ΜΜΕ όχι μόνο του προέδρου αλλά και τα υπόλοιπα που ακολουθούν την εμετική ερυθρόλευκη προπαγάνδα. Η αγωνιστική ταπείνωση και η ευρωπαϊκή ξεφτίλα με την Φράιμπουργκ, εξαφανίστηκαν από τα πρωτοσέλιδα και «φιλοξενήθηκαν» σε μικρά δίστηλα με λακωνικές αναφορές, δίπλα στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος και γελάει μαζί σας και μην παριστάνετε τους σοβαρούς δημοσιογράφους. Με αυτήν την τακτική αυτογελοιοποιείστε.

ΥΓ3: Το μέλλον αβέβαιο για τον Κορμπεράν ή καλύτερα θα λέγαμε ότι από τον Άρη εξαρτάται αν θα παραμείνει ο Ισπανός και την επομένη στον ηλεκτρικό πάγκο της τεράστιας ομάδας, για την οποία πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι σαν Έλληνες, λόγω των διεθνών διακρίσεων που μας προσφέρει. Πολύ γέλιο βέβαια έγινε μετά τον αγώνα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει επιτομικά ο περιβόητος Θαναηλάκης το τι συνέβη στο παιχνίδι. Σε μια αποστροφή του λόγου του χαρακτήρισε μεγαθήριο την πρωτάρα Φράιμπουργκ, προκειμένου να δικαιολογήσει τη φάπα και όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, έσπευσε να το διορθώσει, ψελλιζοντας ότι αντί για μεγαθήριο αναφερόταν σε μια οργανωμένη ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.