Αγωνιστική-σταυροδρόμι για Ηρακλή, Άρη και ΠΑΟΚ

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2020

Μετά τη διακοπή για τα δύο ματς της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2022, η Stoiximan Basket League συνεχίζεται αυτό το σαββατοκύριακο με σημαντικά παιχνίδια για τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Σημαντικά για διαφορετικούς λόγους.

Η έξοδος του... Μεσολογγίου -το ματς βέβαια γίνεται στο Αγρίνιο- δεν είναι καθόλου εύκολη για τον Ηρακλή (5/12, 17:00). Απέναντι στο νεοφώτιστο Μεσολόγγι θα πρέπει να δείξει σοβαρότητα αφού δεν ο αντίπαλος του έχει δείξει ότι μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Το αρχικό του 3/3 το πιστοποιεί, αφού και οι δύο ήττες που ακολούθησαν ήταν σαφώς εντός προγράμματος από το Περιστέρι εκτός και την ΑΕΚ εντός έδρας.

Η βασική ιδιαιτερότητα του αγώνα όμως θα είναι το ντεμπούτο του Ουίλ Χάτσερ του οποίου η ετοιμότητα αποτελεί βέβαια ερωτηματικά, δεδομένου ότι δεν έχει αγωνιστεί από τον περασμένο Μάρτιο. Το σίγουρο είναι ότι ο Βαγγέλης Ζιάγκος περιμένει πολλά από τον Αμερικανό, τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά.

Ο Άρης έχει το δυσκολότερο έργο κι ας αγωνίζεται εντός έδρας. Ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής του απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα όπως ο Προμηθέας, γίνεται μεγαλύτερος από το μεγάλο διάστημα αγωνιστικής του απραξίας. Το αυριανό (5/12, 17:00) παιχνίδι θα είναι το πρώτο της ομάδας του Σάββα Καμπερίδη, από τις 10 Νοεμβρίου όταν αντιμετώπισε και νίκησε τον Ηρακλή.

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει το τέταρτο εκτός έδρας παιχνίδι του σε πέντε «στροφές» -με δεδομένη την αναβολή του αγώνα με τη Λάρισα που θα γίνει την Τετάρτη- και θα είναι και αυτό εξαιρετικά δύσκολο αφού μετά από τους Ηρακλή, Παναθηναϊκό και Προμηθέα, θα αντιμετωπίσει αύριο (5/12, 17:00) την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η ιδιαιτερότητα του αυριανού αγώνα έχει να κάνει με την πρώτη εμφάνιση του Σαγκαμπά Κονατέ που πήρε τη θέση του Άλαν Χέρντον. Ο Κώστας Μέξας θέλει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι ώστε ο φόργουορντ-σέντερ από το Μάλι να είναι πιο έτοιμος στα πολύ κρίσιμα ματς των επόμενων ημερών, Τετάρτη με Λάρισα και Κυριακή με Άρη στο PAOK Sports Arena.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.