Αγωνία για την ποιοτική ενίσχυση

Metrosport Team30 Μαΐου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης - Γιώργος Ζαΐρης

Είναι πλέον κατανοητό σε όλους ακόμη και στον πλέον δύσπιστο, ότι για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ ξανά το Πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχει ένα ρόστερ άκρως ανταγωνιστικό με παικταράδες πρώτης γραμμής. Η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ προέχει και το ζητούμενο είναι εάν θα μπορέσει να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων, ανάμεσα στους αρμόδιους.

Τα τελευταία χρόνια, οι ακατανόητες επιλογές παικτών (τα ονόματα είναι πολλά, αλλά δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή να τα αναφέρουμε αναλυτικά) ειδικά μετά το νταμπλ του 2019, οδήγησαν στην παρακμή του ρόστερ αντί για την αναβάθμισή του. Εξαιτίας αυτών των κακών επιλογών, φθάσαμε στην φετινή παταγώδη αποτυχία.

Ακόμη και ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας, όπως είναι ο Λουτσέσκου (με τα λάθη του, τις εμμονές και τα αρνητικά του) χρειάζεται παίκτες πρωταθλητές για να πάρει τίτλους. Η σύγκριση του ρόστερ του ΠΑΟΚ το 2019, με το ρόστερ αυτής της σεζόν, ή ακόμη και της περσινής και της προπερσινής, προκαλεί στεναχώρια. Κακά τα ψέματα, πρέπει να γίνει κατανοητό, πως τον προπονητή, τον “φτιάχνουν” οι παίκτες. Είναι σαν τον καλό μάγειρα.

Όσο πιο καλά υλικά έχει στην διάθεσή του, τόσο καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να παρουσιάσει.

Ειπώθηκε και αυτό είναι γεγονός πως ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει παίκτες αυτό το καλοκαίρι. Τουλάχιστον επτά έως οκτώ. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι απλό: Αυτοί οι παίκτες που θα αποκτηθούν, θα ανεβάσουν επίπεδο τον Δικέφαλο; Θα βοηθήσουν την ομάδα να γίνει ανταγωνιστική και να ξεπεράσει την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό; Θα μπορέσουν αυτοί οι παίκτες που θέλουν να φέρουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ να βελτιώσουν το επίπεδο της ομάδας;

Ειδικά για αυτό το ερώτημα, υπάρχει μία εύλογη αγωνία σε μία μεγάλη μερίδα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Είναι καθημερινές οι συζητήσεις που γίνονται για αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από την ανάγκη να γίνουν επτά ή οκτώ ή εννέα μεταγραφές, αυτοί που θα έρθουν θα είναι καλύτεροι από όσους ήδη βρίσκονται στο ρόστερ; Και από εκείνους που θα αποχωρήσουν; Θα είναι καλύτεροι από τους παίκτες που έχουν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ; Δηλαδή η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός;

Είναι απαραίτητο να καταλάβουν οι Μπότο και Λουτσέσκου πως για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους του Κόνφερενς λιγκ, να διεκδικήσει και να κατακτήσει τίτλους, θα πρέπει να έρθουν παίκτες πρώτης γραμμής.

Σαν τον Μάτος, τον Πρίγιοβιτς, τον Βαρέλα, τον Κρέσπο, τον Βιεϊρίνια (όταν ήταν στα ντουζένια του), τον Μπίσεσβαρ (στα ντουζένια του) ακόμη και τους Κάνιας και Σάκχοφ που είχαν αποδειχθεί αξιόπιστοι στα χάφ. Ο ΠΑΟΚ του 2019 είχε τον Σέρτζιο Ολιβέϊρα στο ρόστερ, αυτόν τον πολύ μεγάλο παίκτη. Ακόμη και τον Γιόσιπ Μίσιτς που δεν είχε αξιοποιηθεί. Είχε όμως σούπερ ποιότητα. Τέτοιους παικταράδες αξίζει ο ΠΑΟΚ για να έρθουν οι τίτλοι. Αυτή πρέπει να είναι η στόχευση για τους Λουτσέσκου και Μπότο.

Έχουν και την βοήθεια του τμήματος σκάουτινγκ, που έχει “κυκλώσει” ονόματα ποιοτικών παικτών τα τελευταία χρόνια, αθλητών που βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι παίκτες που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε τίτλους, βρίσκονταν υπό καθεστώς εντατικής παρακολούθησης από το τμήμα σκάουτινγκ.

Χωρίς τους παίκτες πρώτης γραμμής, ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να πρωταγωνιστήσει. Θα παραμείνει τέταρτος. Ας γίνει κατανοητό από όλους. Οι αντίπαλοι, στην Αθήνα έχουν ενισχυθεί και θα ενισχυθούν κι άλλο. Επομένως, εκπτώσεις δεν χωρούν στον ΠΑΟΚ. Το ρόστερ πρέπει να ξεχειλίζει από ποιότητα. Οι καθήλην αρμόδιοι έχουν την ευθύνη. Καλούνται να βρουν τρόπους και να συνεργαστούν αποδοτικά.

Είναι όμως πολύ σημαντικό και ο Ιβάν Σαββίδης, μετά από τρία χρόνια (φυσικής) απουσίας, να βρει τον τρόπο να στείλει μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι θέλουν να δουν και πάλι ενεργό τον φυσικό ηγέτη της ομάδας. Θέλουν να δουν τον Ιβάν στις επάλξεις για να πάρουν θάρρος για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.