Άγκυρα: «Η Ελλάδα παρεμποδίζει το έργο Τούρκων δημοσιογράφων»

Metrosport Team03 Σεπτεμβρίου 2020

Επίθεση εναντίον της Ελλάδας από την Άγκυρα και συγκεκριμένα το Φαχρετίν Αλτούν. Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα ότι παρεμποδίζει το έργο Τούρκων δημοσιογράφων

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση φωτογραφιών των διαβατηρίων του ανταποκριτή του Anadolu στην Αθήνα αλλά και του φωτογράφου του τουρκικού πρακτορείου σε ελληνική ιστοσελίδα. Οι τουρκικές Αρχές κάνουν λόγο για στοχοποίησή τους ενώ ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου χαρακτηρίζει την Ελλάδα «κράτος – μαφία».  

«Καταδικάζουμε τις ελληνικές Αρχές που στοχοποιούν μέσω φασιστικού διαδικτυακού τόπου τους εργαζόμενους του πρακτορείου Anadolu που βρίσκονται στο Καστελόριζο ενώ οι Έλληνες δημοσιογράφοι στην Τουρκία, στην οποία η Ελλάδα επιχειρεί να δώσει μαθήματα ελευθεροτυπίας, εργάζονται όπως επιθυμούn. 

Προβληματίζει το γεγονός ότι μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριφέρεται ως κράτος – μαφία. Αν συμβεί το παραμικρό σε αυτούς τους δημοσιογράφους θα πληρώσετε το τίμημα. Δεν δύναται κανείς να απειλήσει, να στοχοποιήσει και να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των εργαζομένων του Anadolu που εκτελούν το καθήκον τους υπό τις πλέον δύσκολες συνθήκες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.