Αγγλία: Αντιδρούν οι τηλεσχολιαστές για το «ψαλίδι» στις αμοιβές

Metrosport Team09 Απριλίου 2020

Η διακοπή της Premier League λόγω της επέλασης του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές αναταράξεις με προεκτάσεις στα οικονομικά ομάδων, ποδοσφαιριστών αλλά και την τηλεόραση.

Την ώρα που παγκοσμίως τίθενται επί τάπητος ζητήματα μείωσης αμοιβών ποδοσφαιριστών και προπονητών λόγω της έλλειψης αγωνιστικής δράσης, στην Αγγλία η σχετική κουβέντα προεκτείνεται και στο κομμάτι των τηλεσχολιαστών.

Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, οι πρώην σταρ της Premier League η οποία έχουν εξελιχθεί πλέον σε παρουσιαστές (Νίκολας, Λίνεκερ) ή τηλεσχολιαστές (Κάραγκερ, Νέβιλ, Φέρντιναντ, Όουεν, Τζίνας, Σάβατζ, κ.α.) στις ειδικές εκπομπές που υπάρχουν σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Μεγάλης Βρετανίας.

Η πανδημία του κορωνοϊού όμως τους έχεις αφήσει χωρίς αντικείμενο εδώ και ένα μήνα κι έτσι τις τελευταίες ημέρες στο κάδρο των περικοπών μπήκε και η δική τους κατηγορία κι όπως συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες (ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπαλληλικό προσωπικό) υπάρχουν διαφωνίες.

Ειδικά στην περίπτωση τoυ BT Sport (που μαζί με το Sky Sports έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων) έχει προκύψει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς σύμφωνα με τη «Daily Mail» οι συζητήσεις δεν έχουν αποδώσει καρπούς και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να προσφύγουν σε νομική βοήθεια προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.