Άγγιξε τις ψυχές των ΠΑΟΚτσήδων!

Αρις Νικολάκης12 Αυγούστου 2020

Η πάσα αλήθεια είναι πως μία κάποια ανησυχία διακρινόταν στην ατμόσφαιρα. Μία κάποια αγωνία δεν κρυβόταν. Η μακρά φυσική απουσία της οικογένειας Σαββίδη από την Ελλάδα έδινε τροφή… Τρόπος του λέγειν επειδή αυτοί φαγωμένοι, νηστικοί ίδιοι είναι… Σε γνωστούς «μάγειρες» για να πλάθουν σενάρια. Τα διέρρεαν «στα τυφλά» κι όπου έπιαναν…

Δεν έπιαναν επειδή η σχέση της οικογένειας Σαββίδη με την Ελλάδα και με τον ΠΑΟΚ είναι απύθμενη. Πώς να πιάσουν; Δεν έπιαναν αλλά αυτοί μανιασμένα τα διέρρεαν. Κι επειδή το άγνωστο δεν το καταλαβαίνει το μυαλό κι ή το λατρεύει ή το φοβάται… Καταγραφόταν αμυδρώς μία λαχτάρα για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΠΑΟΚ. Ήταν κι η σχετική σιωπή του Γιώργη Σαββίδη επί του θέματος. Ε, δεν χρειαζόταν περισσότερα για να συζητούν σχετικά οι φίλοι του «δικέφαλου». Να μοιράζονται ανησυχίες αγωνίες, όνειρα και προσδοκίες!

Κι ήρθε η αναφορά του Γιώργη Σαββίδη: «… Ο νέος ΠΑΟΚ κτίζεται. Συντονισθείτε»! Μία ευθεία προσωπική αναφορά με φαρδιά, πλατιά την υπογραφή του Γιώργη Σαββίδη, για να βουλώσει στόματα. Και να αναπτερώσει… Η μάλλον – για να ακριβολογούμε – να δυναμώσει τα φτερά των φίλων του «δικέφαλου».

Υπήρξαν πάντως, αναφορές έμμεσες του Ιβάν Σαββίδη περί της σημασίας του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την παρότρυνση του : «Δώστε τα όλα». Βαρύνουσα αναφορά αλλά… Όπως και να το κάνουμε η αναφορά η οποία είδε το φως της δημοσιότητας με φαρδιά, πλατιά την υπογραφή του Γιώργη «έφτιαξε» τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τα καλά.

Άγγιξε τις ψυχές των φίλων του «δικέφαλου». Χρειαζόταν ένα τέτοιο άγγιγμα για να «φτιαχθούν» και στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μετά το τέλος της παρελθούσας με τη παταγώδη αποτυχία.

Ναι, επιμένουμε. Η παρελθούσα αγωνιστική περίοδος ήταν μία παταγώδης επιτυχία για το επίπεδο του ΠΑΟΚ ως Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Κι ας διαφαίνεται (εμείς τουλάχιστον, την βλέπουμε…) μία προσπάθεια να εξαγνιστούν γι’ αυτή την παταγώδη αποτυχία προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ.

Φυσικά υπάρχουν αιτιολογίες. Οι σημαντικότατες απουσίες, το σημαντικότατο πλήγμα με την σκευωρία της πολυιδιοκτησίας και σημαντικότατα φάλτσα σφυρίγματα. Δεν διαφωνούμε. Αιτιολογίες υπάρχουν. Δικαιολογίες για προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ; Ούτε μία…

Γι’ αυτούς τούς υπεύθυνους κι υπόλογους για την παταγώδη αποτυχία πέρυσι … Για το επίπεδο του ΠΑΟΚ η απώλεια τριών στόχων τέτοια αποτυχία είναι) υπάρχει μία ευκαιρία εφέτος. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο περί τούτου.

Η πικρία – μαζί με οργή κι αγανάκτηση – του κόσμου του ΠΑΟΚ για πέρυσι δε θα αποτελούσε φυσικά, ανάχωμα στην ορμητικότητα της αισιοδοξίας του για εφέτος. Στην πρώτη γραμμή της κερκίδας μάχιμος θα ήταν εάν δεν αποτελούσε ανάχωμα η μάστιγα της εποχής, ο Κορωνοϊός. Αργά ή γρήγορα και πρώτα ο Θεός θα ζήσει η Τούμπα στιγμές ανείπωτης λατρείας του κόσμου στην ομάδα του.

Μέχρι τότε όμως, ο κόσμος του ΠΑΟΚ «φτιαγμένος» από την αναφορά του Γιώργη Σαββίδη προβάλλει ορθός στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ζούμε σε μία εποχή τεχνικής κι ουχί φυσικής επικοινωνίας. Καλώς ή κακώς (κάκιστα κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη!) έτσι διαμορφώνονται καταστάσεις, συνθήκες και τρόποι λειτουργίας. Γι’ αυτό επιμένουμε πως βούλωσε πικρόχολα …στόματα ο Γιώργης Σαββίδης. Βροντοφώναξε την παρουσία της οικογένειας του. Προκάλεσε πνοή πολλών μποφόρ στην αισιοδοξία των ΠΑΟΚτσήδων τονίζοντας την παρουσία της οικογένειας Σαββίδη.

Δεν είναι εάν κατά βάθος ανησυχούσαν ή αγωνιούσαν οι ΠΑΟΚτσήδες. Αν και τους περικύκλωναν με διαρροές ανησυχίες κι αγωνίας κατά βάθος δεν τούς άγγιζαν. Ήξεραν πως η οικογένεια Σαββίδη ήταν, είναι και θα είναι εδώ: Στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Απλά, ήθελαν στην περίπτωση αυτή και να το ακούσουν…

Ουκ ολίγες αναφορές του Γιώργη Σαββίδη είναι συζητήσιμες για τον στόχο τους. Αυτή όμως, είναι ….ασυζητητί ευστοχότατη!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.