Θεσσαλονίκη: Αγέλες λύκων εμφανίστηκαν στα Κουφάλια - Αναστατωμένοι οι κάτοικοι της περιοχής

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2022

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης από την εμφάνιση λύκων και από τις επιθέσεις τους σε ζωά.

Ο κ. Γκαβανίδης εθελοντής φιλόζωος αναφέρει πως «υπήρχαν κι άλλα περιστατικά. Λύκος δάγκωσε σκύλο, τον πήγε στο σπίτι ο ιδιοκτήτης και πέθανε την επόμενη ημέρα. Έχουμε μιλήσει με ειδικούς υπάρχει όντως μια αγέλη στα Κουφάλια, υπάρχουν και κουτάβια. Μας έχουν πει ότι ο λύκος ίσως είναι ο ίδιος και τον έχει διώξει η αγέλη του και κάνει αυτά τα πράγματα πλέον κατεβαίνει στο χωριό δαγκώνει σκυλιά γάτες ότι βρει. Ψάχνει το εύκολο θήραμα».

Όσα έχουν συμβεί έχουν ενοχλήσει του κατοίκους της περιοχής που χρειάζονται καθοδήγηση όπως αναφέρει ο κ. Γκαβανίδης ώστε να ξέρουν πως αντιδρούν, ενώ μάλιστα έχουν γίνει ήδη καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν αποφέρει οικονομικές ζημιές στους επιχειρηματίες.

«Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση, να ξέρει ο κόσμος τι πρέπει να κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται να φοβούνται όλοι τους λύκους. Δεν σημαίνει ότι οι λύκοι θα ορμήσουν στους ανθρώπους ωστόσο θα πρέπει να προσέχουν, να φυλάνε τα ζώα τους να αποφεύγουν τις βραδινές ώρες να βγαίνουν έξω. Να γίνει μια ενημέρωση να ξέρει ο κόσμος τι να κάνει»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.