Αγχωτική νίκη για τον Ηρακλή

Δημήτρης Καλαϊτζής11 Απριλίου 2021

Ο Ηρακλής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από πέντε μήνες αποχής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρά τις απουσίες των Φυτανίδη (τιμωρημένος), Κοντέωνα (τραυματίας), Κοβάτση (τραυματίας) και Μάρτινς (δεν βγήκε το δελτίο του) οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν έστω και δύσκολα να επικρατήσουν 2-1 της μαχητικής Αλεξανδρούπολης στο γήπεδο των Αμπελοκήπων για την πέμπτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. 

Η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου παρά το τρίποντο παραμένει στο -4 από την κορυφή, καθώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Αετός Ορφανού πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Απόλλωνα Παραλιμνίου (1-0), ενώ την ίδια ώρα ο Πανδραμαϊκός κέρδισε 2-0 τον Εθνικό Σοχού και ο Ορφέας Ξάνθης επικράτησε 1-0 του Άρη Αβάτου.

Ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον Ηρακλή Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, καθώς ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πουρτουλίδη στο 12΄. Το πέναλτι κέρδισε ο Μεληκιώτης.

Η Αλεξανδρούπολη παρά το γρήγορο γκολ των «κυανολεύκων» δεν πτοήθηκε, πίεσε και είχε δυο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Αρχικά, απείλησε με τον Τρανόπουλο στο 26΄ και έντεκα λεπτά μετά το σουτ του Καρακασίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μέλκα.

Η ομάδα του Ουσταμπασίδη έφτασε στην ισοφάριση με τον Δορουγιδένη στο 70΄, όμως η χαρά της κράτησε μόλις πέντε λεπτά, αφού οι γηπεδούχοι ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμά τους, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης να πανηγυρίζει τη νίκη, που ήταν η τρίτη στο Πρωτάθλημα μετά από πέντε αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Σπύρος Μπαξεβάνος): Μέλκας, Φουρκιώτης, Παναγιωτίδης, Κανακούδης, Παπαδόπουλος Γ., Ιορδανίδης, Πουρτουλίδης, Μεληκιώτης, Μαγκούτης, Ματθαίου και Καθάριος.

Έπαιξαν και οι: Μάντικας, Τσίτας, Μετάι, Παπαϊωάννου και Αργυρίου

Αλεξανδρούπολη (Νίκος Ουσταμπασίδης): Κωνσταντίνου, Κομεσίδης, Σωτηράκης, Πατσιώρας Κ., Τρανόπουλος, Δορουγιδένης, Λίτσιος, Αμπραχαμιάν, Καρακασίδης, Χριστοφορίδης, Ζώτος.

Έπαιξαν και οι: Παπάζογλου, Μαλτέζος, Πεταλωτής και Θέμελης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.