Αγχώθηκε αλλά έφυγε νικητής από το Κάουνας ο Ολυμπιακός

Metrosport Team16 Μαρτίου 2023

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 74-72 της Ζαλγκίρις στο Κάουνας. 

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλά στο ματς, απέφυγαν τα λάθη και έδωσαν το ρυθμό που ήθελαν. Οι γηπεδούχοι είχαν υπομονή και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Ο Πολονάρα έκανε με τρίποντο το 29-23, εκεί όμως οι άμυνες του Μπλακ, τα σουτ του Λαρεντζάκη και οι νέες καλές συνεργασίες οδήγησαν σε ένα 0-7 για να μπει ξανά μπροστά ο Ολυμπιακός, πριν ο ΜακΚίσικ αναλάβει δράση και βάλει μια... καραβιά σερί πόντους για το 34-40 του ημιχρόνου. 

Ένα 6-0 της Ζάλγκιρις στο ξεκίνημα του β' μέρους ισορρόπησε τον αγώνα, ο Βεζένκοβ απάντησε με οκτώ σερί πόντους κι ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Οι Λιθουανοί έκαναν την αντεπίθεση τους, μείωσαν στους έξι στο 34’, εβαλαν δύο τρίποντα για το 65-67 και εκμεταλλεύτηκαν τις δύο κακές συνεργασίες του Φαλ με Βεζένκοβ και Λαρεντζάκη. 

Ο Σμιτς έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 72-70 μετά από ακόμη ένα επιθετικό της ριμπάουντ, όμως ο ΜακΚίσικ είχε 2/3 βολές και ο Βεζένκοβ πήρε το μεγάλο σουτ για την νίκη. Το έβαλε, πριν ο Ουλάνοβας πάρει το φλότερ για την παράταση και αστοχήσει.

 Τα δεκάλεπτα: 17-15, 34-40, 49-61, 72-74.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.