Αγαπημένη συνήθεια για τον ΠΑΟΚ αυτό το χουνέρι στον Ολυμπιακό

Metrosport Team13 Ιουλίου 2020

Το περσινό νταμπλ του ΠΑΟΚ ήταν προφανώς δυσκολοχώνευτο για το πάλαι ποτέ ΠΟΚ και πολύ περισσότερο για τον Ολυμπιακό. Το έκανε ακόμη πιο δύσκολο να το χωνέψουν στο λιμάνι, ότι το Πρωτάθλημα ήρθε με αήττητο. Γι' αυτό στην πορεία της φετινής σεζόν προέκυψε για τον Ολυμπιακό αυτός ο στόχος και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η ΕΕΑ φρόντισε να μετατρέψει ένα διαφαινόμενο θρίλερ, σε «περίπατο» των Πειραιωτών με την αφαίρεση των επτά βαθμών που άλλαξαν όλες τις ισορροπίες. Ο στόχος του αήττητου Πρωταθλήματος όμως χάθηκε χθες για τους «ερυθρόλευκους» και φρόντισε ο ΠΑΟΚ γι' αυτό. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά!

Ο Δικέφαλος έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη παράδοση αφού κατάφερε να πάρει την μπουκιά από το στόμα του Ολυμπιακού και σε άλλες περιπτώσεις. Το έκανε τρεις σερί σεζόν το 1972-73, το 1973-74 και το 1974-75. Σε όλες έκανε μία ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το 1972-73 ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει με 1-0 και ο Ολυμπιακός έκλεισε τη σεζόν με 27 νίκες, έξι ισοπαλίες και μία ήττα Πρωταθλήματος. Στη σεζόν 1973-74 ο Ολυμπιακός κυνήγησε το αήττητο Πρωτάθλημα αλλά το έχασε στη Θεσσαλονίκη με την ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ. Στην περίοδο 1974-75 ηττήθηκε και πάλι μόνο από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0.


Το απωθημένο και τέλος για δύο σερί

Για τον Ολυμπιακό έχει γίνει πια ενός είδους απωθημένο αφού ουδέποτε στα χρόνια της Α' Εθνικής κατηγορίας, από το 1959-60 δηλαδή, κατάφερε να κατακτήσει αήττητος ένα Πρωτάθλημα, κάτι που έκαναν δηλαδή πέρσι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός της σεζόν 1963-64. Γι' αυτό και τα «ερυθρόλευκα» μέσα, σε αναφορές σε αυτό το ζήτημα επιστρατεύουν περιόδους πριν τα χρόνια της Α' Εθνικής, αφού η τελευταία φορά που το έκανε ο Ολυμπιακός χάνεται πίσω 65 χρόνια, στο μακρινό 1955!


Για τον Ολυμπιακό σταμάτησε χθες το αήττητο σερί 43 αγώνων το Πρωτάθλημα αφού η τελευταία ήττα του ήταν στις 10 Φεβρουαρίου 2019 και πάλι από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με το εμφατικό 3-1. Παράλληλα σταμάτησε στα 27 παιχνίδια το εντός έδρας αήττητο του, αφού η τελευταία φορά που έχασε στο «Καραϊσκάκη» ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 και πάλι από τον ΠΑΟΚ, με 0-1!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.