«Άγαλμα, όνομα σε πλατεία και μετονομασία του Σαν Πάολο για τον Μαραντόνα»

Metrosport Team28 Νοεμβρίου 2020

Ο Αντρέα Φάλκο, δημοσιογράφος από την Νάπολι, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις στιγμές που εκτυλίσσονται και τις αποφάσεις που πάρθηκαν μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. «Ακούγεται για ένα άγαλμα, για μία πλατεία που θα πάρει το όνομά του. Υπάρχουν πολλές σκέψεις που είναι υπό συζήτηση. Η μετονομασία του Σαν Πάολο θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και είχε ουσιαστικά αποφασιστεί πριν πεθάνει. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε γραφειοκρατικά ζητήματα που απαιτούν χρόνο, αλλά είναι αίτημα του Δημάρχου και του κόσμου και θα προχωρήσει άμεσα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:  

«Τα πιο ενδιαφέροντα ήταν έξω από το γήπεδο στο παιχνίδι της Νάπολι με την Ριέκα, λόγω της απουσίας του κόσμου. Η διοίκηση της Νάπολι έκανε ό,τι μπορούσε για να τιμήσει την μνήμη του, οι παίκτες έπαιξαν με το Νο 10 στην πλάτη, οι φωτογραφίες του έπαιζαν στα μάτριξ του γηπέδου, βγήκε και ο Ινσίνιε με λουλούδια. Έχουμε το lockdown, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν χαλαρώσει τα μέτρα, ο κόσμος κάνει αυτό που θέλει και η αστυνομία έχει καταλάβει αυτή την ανάγκη».  

Κατέληξε λέγοντας: «Γεννήθηκα το 1991, όταν έφυγε ο Μαραντόνα από την Νάπολι, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Μεγαλώσαμε βλέποντας εικόνες και σκίτσα του παντού, σε όλα τα καφέ. Ακούγαμε τους γονείς μας να μας διηγούνται την ιστορία του. Ήταν πολλά πράγματα μαζί για εμάς ο Μαραντόνα. Έκανε την Νάπολι διάσημη, περισσότερο και από την... πίτσα Ναπολιτάνα...»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.