Αφού τίμησαν δεόντως, επί δύο χρόνια, επιτέλους τον «έκοψαν»

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Ιουλίου 2020

Ο διαιτητής που χρεώνεται την πιο γελοία διαιτησία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Κομίνης, τέθηκε, επιτέλους, εκτός του πίνακα διαιτητών της Σούπερ Λίγκα. Χάρηκα γιατί το Πρωτάθλημα απαλλάχθηκε από έναν άχρηστο και επικίνδυνο, αλλά με εκνευρίζει αφόρητα το γεγονός ότι δεν τον “έστειλαν” πέρσι μετά από παγκόσμιο ρεκόρ βλακείας που έσπασε στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με το γκολ του Βαρέλα, αλλά και τόσες άλλες ανοησίες που είχαν προηγηθεί και έδειχναν πόσο ανίκανος είναι. Από τότε αυτός ο τύπος έκανε δύο Πρωταθλήματα ακόμη και, μάλιστα, ήταν ο διαιτητής που, σ’ αυτό το διάστημα, σφύριξε ή ήταν τέταρτος και VAR στα περισσότερα ματς! Επρεπε να περάσουν άλλα δύο χρόνια για να τον καταλάβουν; Eπρεπε πρώτα να τον τιμήσουν δεόντως για την αλλοίωση ενός Πρωταθλήματος και ύστερα να τον διώξουν;

Εννοείται, βέβαια, ότι, αν είχε λίγη τσίπα, θα έπρεπε να παραιτηθεί ο ίδιος ο Κομίνης μετά το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και να μην περιμένει πότε θα αποφασίσουν να τον “κόψουν”. Αλλά πού να τη βρει...

Κατά τα άλλα, κόπηκαν επίσης οι Φωτιάδης, Κατσικογιάννης, Τάσης και Σέζος, αλλά παρέμειναν ένας σωρός άλλοι ανίκανοι διαιτητές, καθότι, με κάποιον τρόπο, έπρεπε να συμπληρωθεί 28άδα.

Χθες, η ΚΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα τον νέο κανονισμό διαιτησίας, που εγκρίθηκε, όπως λέει, στις 21 Ιουλίου. Μιλάμε για κανονισμό… 100 σελίδων. Τον οποίο, φυσικά, οφείλουν να διαβάσουν όλοι οι σχετικοί με τα θέματα διαιτησίας εκπρόσωποι των ΠΑΕ για να επισημάνουν “τρύπες” που είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και, από κάποια στιγμή και μετά, θα τις βρίσκουμε μπροστά μας, τη μία μετά την άλλη, αλλά θα είναι πολύ αργά για δάκρυα.

Επίσης, το ξαναλέω (για χιλιοστή φορά τα τελευταία 40 χρόνια) οφείλουν οι άνθρωποι των ΠΑΕ και κυρίως οι νομικοί τους, να επισημάνουν τις “τρύπες’ που, κατά κόρον, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν στον πειθαρχικό κώδικα και είναι, μάλιστα, πολλές και τεράστιες. Να τις επισημάνουν και να κινήσουν γη και ουρανό ώστε να αποκτήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο δίκαιο το οποίο δεν θα χαρακτηρίζουν αστείο οι ίδιοι οι αθλητικοί δικαστές.

Αυτά είναι τα δύο ζητήματα που εξευτελίζουν μόνιμα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διαιτησία και η αθλητική δικαιοσύνη. Αλλά πάντα οι εκπρόσωποι των ομάδων σφυρίζουν αδιάφορα την περίοδο που πρέπει να ξεσηκωθούν, τα καλοκαίρια δηλαδή, για να βελτιώσουν την κατάσταση. Μόνο όταν έρθει η στιγμή να την πληρώσει εξ αιτίας μιας “τρύπας” η δική τους ομάδα αρχίζουν και φωνάζουν, ο καθένας για την πάρτη του, κατά περίσταση. Δυστυχώς, οι ίδιοι είναι πιο αστείοι και από τη διαιτησία και από την αθλητική δικαιοσύνη.

ΥΓ. Ευτυχώς στη Σούπερ Λίγκα δεν το πάτησαν το γατάκι. Αποφάσισαν να πουν “όχι” στην αναδιάρθρωση και επιμένουν στις 14 ομάδες. Η ΕΠΟ, που επρόκειτο, όπως λεγόταν, να την αποφασίσει, έκανε πίσω αναβάλλοντας τη συζήτηση για το θέμα. Τώρα τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι, αν γίνει το έγκλημα, δράστης θα είναι η ΕΠΟ και όχι η ίδια η Σούπερ Λίγκα. Αν και είναι πολύ δύσκολο να κάνει η ΕΠΟ του κεφαλιού της, κόντρα στην επιθυμία της Σούπερ Λίγκα, αλλά και της ΟΥΕΦΑ, που έσπευσε να επικροτήσει τη θέση της Σούπερ Λίγκα. Αν μη τι άλλο η ΕΠΟ θα… καθίσει κλαρίνο μπροστά στην ΟΥΕΦΑ, οπότε μάλλον δεν πρέπει να φοβόμαστε για ένα ανοσιούργημα που θα φέρει 18 ομάδες στο “μεγάλο” Πρωτάθλημα, όταν ακόμη και οι 14 είναι πολλές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.