Αφωνία αλλά και... αμηχανία για τη «μεταγραφή» Δουβίκα

Δημήτρης Μπούζας17 Απριλίου 2021

Οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις Μπέου για την προφορική συμφωνία ΠΑΟΚ και ΝΠΣ Βόλου, αιωρούνται αλλά δεν επιβεβαιώνονται ούτε και με ανεπίσημες διαρροές της ΠΑΕ του δικέφαλου.

Το τελευταίο διάστημα μέσα από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές τοποθετήσεις του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου πληροφορηθήκαμε πως υπάρχει προφορική συμφωνία (δώσανε δηλαδή τα χέρια ) ΝΠΣ Βόλου και ΠΑΟΚ για την παραχώρηση του ταλαντούχου Δουβίκα. Η αποκάλυψη, όπως ήταν επόμενο, μιας πιθανής μεταγραφής από κάθε άποψη ενδιαφέρουσας και αξιόλογης, προκάλεσε εντυπώσεις όπως και αρκετά ερωτηματικά. 

Είναι αλήθεια πως αυτή την υπόθεση της διερεύνησης δηλαδή των θολών σημείων την πήρε πάνω του ο Γιώργος Μπούζος στην εκπομπή του οποίου στο «Metropolis 95,5» είδε το φως για πρώτη φορά η συγκεκριμένη είδηση. Ο τελευταίος φρόντισε «να κρατήσει το θέμα ψηλά» προσκαλώντας (και προκαλώντας) για δεύτερη φορά τον Αχιλλέα Μπέο, ώστε να επαναλάβει τα περί προφορικής συμφωνίας για τον Δουβίκα, παράλληλα όμως και κάποιες δεύτερες σκέψεις του Δημάρχου που αφορούσαν τις σχέσεις του με την οικογένεια Σαββίδη αλλά και με «ανθρώπους του ΠΑΟΚ». 

Και σε αυτή τη δεύτερη φιλοξενία στη «Σέντρα» ο Μπέος επανέλαβε τα περί προφορικής συμφωνίας, προσθέτοντας κι έναν αστερίσκο όμως που προβλημάτισε. Κι αυτός ο αστερίσκος αφορούσε την «ανησυχία» του Δημάρχου η οποία επικεντρωνόταν στο γεγονός της μη προσέγγισης του παίκτη από πλευράς επίσημου ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του οποίου είχαν υποχρέωση να συζητήσουν μαζί του και σε πρώτη φάση να τον πείσουν να φορέσει τη φανέλα του δικέφαλου. Ενός λαοφιλέστατου κλαμπ ευρωπαϊκών προδιαγραφών με έναν πανίσχυρο οικονομικά ηγέτη. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαινόταν ότι έχει γίνει ως τώρα, από τα όσα υποστήριζε ο Αχιλλέας Μπέος. 

Στον ίδιο αστερίσκο βέβαια τοποθετούσε και την ανησυχία του γιατί το «περιβάλλον» του Δουβίκα (ο μάνατζερ του δηλαδή) προφανώς τον πίεζε να προτιμήσει το εξωτερικό. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην ομάδα της Ουτρέχτης. Επειδή μια μεταγραφή της δυναμικής και της ουσίας αλλά και της εκ προϊμιου ενθουσιώδους υποδοχής από πλευράς κόσμου του ΠΑΟΚ όπως είναι αυτή του Δουβίκα έχει το ειδικό βάρος της, νομίζω πως αξίζει τον κόπο να σταθούμε σε ότι κρυφό ή φανερό την αφορά και περισσότερο να κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε άκρη στα ερωτηματικά και στα δεδομένα της. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Από την μια μεριά την εμμονική σχεδόν επιβεβαίωση Μπέου της συμφωνίας και από την άλλη μια περίεργη αφωνία συγχρόνως και ακινησία από τον επίσημο ΠΑΟΚ. Λέμε ακινησία και όχι αμηχανία γιατί αν υπήρχε η οποιαδήποτε ακόμη και πρόθεση προσέγγισης, σίγουρα θα είχε γίνει αντιληπτή από τα «τσακάλια» του ΠΑΟΚτσήδικου ρεπορτάζ και από τους γνωστούς διαύλους των πρόθυμων της ενημέρωσης που χρησιμοποιεί για τις διαρροές της η ΠΑΕ. 

Αναρωτιέται λοιπόν ο καθένας τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχουν λόγοι σοβαροί που αυτή τη στιγμή δεν τους γνωρίζουμε. Περνάει βέβαια από το μυαλό και η υποψία ότι μπορεί να είναι αφορμή και τα όσα έχει καταλογίσει σε βάρος ενός «κυκλώματος» ή μιας «παρέας» ο Μπέος (παρά το γεγονός ότι προσπάθησε τώρα τελευταία να τα ανασκευάσει) για το βραχυκύκλωμα της υπόθεσης. Θεωρείται πιθανό ότι κάποια στιγμή θα μάθουμε τα πραγματικά αίτια. Εκείνο που απευχόμαστε είναι να μην έχουμε επαναλήψεις παρεμβάσεων από τους γνωστούς συμβουλάτορες (πιράνχας) που φόρτωσαν το ρόστερ με παλτά και ημίπαλτα κι έχουν κατά νου να μας φέρουν στην θέση του αξιολογότατου νεαρού και ταλαντούχου Δουβίκα τον σωσία του Τσόλακ.

ΥΓ: Στο περιθώριο της υπόθεσης Δουβίκα έγιναν και αρκετοί σχολιασμοί. Μερικοί αφορούσαν τον Αχιλλέα Μπέο. Ο καθένας έχει τις απόψεις του που είναι από την πλευρά μου σεβαστές. Όμως κάποιοι (συγκεκριμένα κάποιος εκπρόσωπος της ενημέρωσης) δεν έχουν το δικαίωμα να εμφανίζονται λάβροι και εισαγγελείς εναντίον του, όταν υπηρετούν και στηρίζουν λαμόγια και κοινούς απατεώνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.