Άφιξη εκατοντάδων στρατιωτών στο αεροδρόμιο της Ατλάντα – Τζόρτζια

Αλέξανδρος Τσίγγος05 Ιανουαρίου 2021

Μπορεί να είναι στρατεύματα που επιστρέφουν από τις εμπόλεμες περιοχές, όπως έδωσε διαταγή ο πρόεδρος Trump, αλλά ότι η άφιξη τους συμπίπτει με τις εκλογές που θα γίνουν σήμερα για την εκλογή των δύο γερουσιαστών που καθορίζουν το ποιος θα ελέγχει την Γερουσία των ΗΠΑ από αύριο σίγουρα δημιουργεί υποψίες.

Ο πρόεδρος Trump, σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο στάδιο Dalton έκανε την τελευταία του προεκλογική εκστρατεία πριν τις αυριανές, καθοριστικές εκλογές στην Πολιτεία της Τζόρτζια.

Δύο σημεία της ομιλίας του ήταν καθοριστικά.

Το πρώτο αφορούσε τον Αντιπρόεδρο Pence, όπου ελπίζει μεν να επιτελέσει το έργο του ως πρόεδρος της Γερουσίας, όταν έρθει η στιγμή να κρίνει αν οι εκλέκτορες των αμφισβητούμενων Πολιτειών είναι νόμιμοι η όχι (άρα και η εκλογή Biden) η θα τον απογοητεύσει συντασσόμενος με το τις διαθέσεις του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ.

Ο Pence αποτέλεσε την ασφάλεια των Ρεπουμπλικάνων Bush και λοιπόν, ότι θα μπορεί να ελέγχει τον πρόεδρο Trump. Σε ποιο βαθμό το κατάφερε θα το απαντήσει η Ιστορία. Ο ίδιος πριν δυό μέρες υποστήριξε της πρωτοβουλία των δώδεκα (12) Γερουσιαστών να αμφισβητήσουν την νομιμότητα των εκλογών και των εκλεκτόρων στις 6 Ιανουαρίου, μα παράλληλα όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικές πληροφορίες, πίεσε την Δικαιοσύνη να απορρίψει την μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του και που είχε σκοπό να τον οδηγήσει στο να πράξει αυτό που θα επιθυμούσαν οι ψηφοφόροι του προέδρου Trump και οι πιστοί σε αυτόν Ρεπουμπλικάνοι.

Το δεύτερο σημείο της ομιλίας του προέδρου Trump είχε σαν στόχο τον Κυβερνήτης της Πολιτείας Kemp και πως σε ενάμιση χρόνο που θα είναι οι εκλογές για τους Κυβερνήτες θα κάνει προσωπική εκστρατεία εναντίον του, όπως εναντίον και του Γραμματέα της Πολιτείας Brad Raffensperger, που είναι ο υπεύθυνος της διαρροής της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον πρόεδρο Trump, εχθές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.