Αφήστε στην άκρη τα πωλητήρια στηρίξτε και μεγαλώστε τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας25 Δεκεμβρίου 2022

Πριν ακόμη εκτιμηθεί με σοβαρότητα η βελτίωση της θέσης του δικέφαλου μετά το διπλό στο Αγρίνιο, στο ασπρόμαυρο ρεπορτάζ το... «πωλείται» έχει και πάλι τον πρώτο λόγο.

Θα περίμενε κανείς μια κάπως πιο σοβαρή προσέγγιση και αντίστοιχη εκτίμηση των όσων θετικών προοπτικών προστέθηκαν στην πορεία της ομάδας, μετά την τελευταία και εκτός έδρας νίκη της και την σταθερότητα που δείχνει, από τους φίλα προσκείμενους ρεπόρτερ, οι περισσότεροι από τους οποίους μετά το σχετικό μούδιασμα στα δύσκολα επανήλθαν δριμύτεροι, υψώνοντας σχεδόν θριαμβευτικά το «αγαπημένο τους» πανό με το εφιαλτικό «πωλείται». 

«Καπάκι» με το διπλό οι μισοί παίκτες του ΠΑΟΚ παρουσιάσατηκαν στόχοι και έτοιμοι σχεδόν προς πώληση αρκεί οι αγοραστές να συμφωνήσουν στο περίπου σε κάποιες τιμές. Οι συγκεκριμένοι κολλημένοι σε έναν περίεργο αρνητισμό, σε ότι αφορά την αναγκαιότητα της ενίσχυσης η οποία επιτάσσει πολλές φορές και το «αγοράζω» για να διατηρηθεί το κύρος και η ισχύ μιας ομάδας, όταν δεν υπάρχει εμπόρευμα προς πώληση αρκούνται με το να αναφέρουν διθυραμβικά κάποια έσοδα από τις πωλήσεις παικτών, ακόμη και σε βάθος δεκαετίας. 

Κι αυτό το κάνουν προκειμένου να δικαιολογήσουν λαθεμένες τακτικές που οδήγησαν σε σημαντικές κρίσεις και απώλειες στόχων. Προφανώς δεν μπαίνουν στον κόπο να αναρωτηθούν πως αισθάνεται και τι σκέφτεται ο κόσμος του ΠΑΟΚ σήμερα και τι ήθελε να δει, διαπιστώνοντας πως η ομάδα του βρίσκει τον εαυτό της και βλέπει με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, την διεκδίκηση των στόχων της. Δεν τους ενδιέφερε πως ένιωσε αυτός ο κόσμος διαβάζοντας και ακούγοντας τη συγκεκριμένη στιγμή ότι η μισή βασική περίπου ενδεκάδα είναι προς... πώληση. 

Όπως επίσης και τι είδους ψυχολογική αναταραχή προκαλεί στους παίκτες που αναφέρονται ότι «βγαίνουν στη σέντρα» και προς διάθεση. Είναι δύσκολο να καταλάβουν τι ζημιά προκαλούν στο πρεστίζ και στο κύρος της ομάδας. Θα περίμενε κανείς να δείξουν κάποια αυτοσυγκράτηση. Θα ήταν υπερβολή βέβαια να τους ζητήσουμε και σεβασμό, στην προσπάθεια που γίνεται. Όμως δυστυχώς είναι αδιόρθωτοι.

Όσο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, εκείνο που νιώθει αυτή τη στιγμή, είναι η ικανοποίηση για την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τους κόουτς και τους παίκτες, ώστε να διατηρήσουν ακέραιες πλέον τις πιθανότητες και τις προοπτικές της κατάκτησης των δύο στόχων που έχουν. Εκείνο που θα προσθέταμε και αφορά τον μεγαλομέτοχο, είναι η προσδοκία που υπάρχει να εκτιμήσει με την μεγαλοθυμία που τον διακρίνει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, αλλά και την ευκαιρία που δίνεται για το μεγάλο άλμα, που είναι σε θέση να κάνει η ομάδα του. 

Να παρέμβει και να την ενισχύσει μεταγραφικά, έστω και στο μέτρο του δυνατού, αγνοώντας αντίθετες, ακατανόητες και αυτοκαταστροφικές εισηγήσεις. Όσοι αγαπούν και θέλουν τον ΠΑΟΚ μεγάλο, έχουν αποκηρύξει από καιρό και εκ προϊμίου τακτικές και παθητικές νοοτροπίες. Τα πωλητήρια επί μονίμου βάσεως που εξυπηρετούν ιδιοτελείς και φτηνές σκοπιμότητες, δεν έχει θέση σε ένα κλαμπ του μεγέθους και του κύρους του ΠΑΟΚ.

ΥΓ1: Και μια και μιλάμε για μεταγραφές, υπενθυμίζουμε πως ο Φαν Βερτ και ο Φερνάντες του Βόλου τους οποίους έδινε ο Μπέος στον Ιβάν, σήμερα μεγαλουργούν στην ΑΕΚ. Ο Ολλανδός φορ ήταν σκόρερ των δύο τερμάτων στο τελευταίο παιχνίδι της Ένωσης. Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι ο επί μηνες φερόμενος ως στόχος Φάμπιο Μαρτίνς, για τον οποίο οι δικαιολογίες που υήρχαν ότι ήταν θέμα τακτικής από πλευράς ΠΑΟΚ η καθυστέρηση της ολοκήρωσης της μεταγραφής, υπέγραψε χθες σε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας (Αλ Καλίτζ).

ΥΓ2: Οπως ήταν αναμενόμενο τα γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησαν οι φιλοξενηθέντες (αφελώς και ανοήτως από τον συμπαθή Χριστοβασίλη) «επιστήμονες», έκλεισαν με ποινή έδρας δύο αγωνιστικές για τα Γιάννινα και με ποινή - χάδι πρόστιμο μόνο, για τον θρύλο.

ΥΓ3: Η επανεκτίμηση των ικανοτήτων του Μουργκ, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν προς πώληση από κάποιους καλοθελητές, ερμηνεύεται σαν... μεταγραφικό μήνυμα για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.