Αφένα Γκιάν: Το wonderkid της Ρόμα που έγραψε... ιστορία

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2021

Το παιχνίδι της Τζένοα με την Ρόμα, στο Λουίτζι Φεράρις, οδεύει προς το 75ο λεπτό, με το σκορ να είναι στο 0-0. Κάπου εκεί, ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφασίζει να ρίξει στη μάχη έναν 18χρονο Γκανέζο. Επτά λεπτά αργότερα, σκοράρει για το 0-1, τρέχει στον πάγκο φιλώντας το σήμα της ομάδας και αγκαλιάζει τον Πορτογάλο τεχνικό. Το όνομά του στη φανέλα, γράφει Αφένα.

Φελίξ Αφένα-Γκιάν. Αυτό είναι το πλήρες όνομα του νέου wonderkid της Ρόμα. Ο 18χρονος κατέγραψε χθες την 3η του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα στην Serie A και σκόραρε δύο φορές κόντρα στην Τζένοα, το ένα γκολ πιο όμορφο από το άλλο.

Έγραψε ιστορία

Αλλά αυτό που έγραψε ιστορία, ήταν το πρώτο. Ο Γκιάν, έγινε ο πρώτος παίκτης γεννημένος μετά το 2003, που σκοράρει στην Serie A και στην Ρόμα τρίβουν τα... χέρια τους. 

Αποκτήθηκε από τους «Λύκους», μόλις έξι μήνες πριν, από την γκανέζικη Γιουράφρικα, έναντι 350.000 ευρώ, έχοντας ωστόσο περάσει το απαραίτητο test drive από την Ρόμα Πριμαβέρα, όπου αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο, ερχόμενος δανεικός τον περασμένο Γενάρη.

Οι Ρωμαίοι, γνωρίζουν πως έχουν πετύχει «φλέβα χρυσού». Μετράει ήδη τρεις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, ενώ σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα της Ρόμα έβγαλε... «μάτια». 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Γένοβα, ο Γκανέζος φορ που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποθέωσε τον προπονητή του, λέγοντας: «Ο Μουρίνιο είναι μεγάλος προπονητής, με βοηθάει να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και τον ευχαριστώ για αυτό».

Δείτε τα εκπληκτικά γκολ του νεαρού φορ:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.