Άρης: Αφελής σε βαθμό κακουργήματος

Βασίλης Βλαχόπουλος08 Μαρτίου 2021

Ενα παιχνίδι το οποίο θα έπρεπε να είχε τελειώσει στο 82ο λεπτό και μάλιστα με θριαμβευτικό σκορ για τον Αρη, εξελίχθηκε σε ρώσικη ρουλέτα λόγω της εγκληματικής αφέλειας που τον χαρακτήρισε. Αυτή είναι η αλήθεια του χθεσινού ντέρμπι στο γήπεδο της Τούμπας γιατί (ως ένα βαθμό) ο Αρης έπαιζε μόνος του (στο μεγαλύτερο διάστημα) και κατάφερε να μην πάρει τους βαθμούς της νίκης. Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται όταν κερδίζεις με 0-2 στο 87ο λεπτό και καταφέρνεις να δεχθείς δύο γκολ. Και θα έπρεπε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι πολύ νωρίτερα αλλά ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, Δημήτρης Μάνος, στη μία περίπτωση δεν έκανε σωστά μια εύκολη πάσα στον Σάντε Σίλβα και στη δεύτερη, δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα έχοντας μπροστά του τον πεσμένο Ζίβκοβιτς και τον επίσης πεσμένο Βιεϊρίνια.

Κι ενώ θα έπρεπε ο ΠΑΟΚ να είχε υποχωρήσει από το ψυχολογικό βάρος, αυτός που μπήκε στο δωμάτιο του πανικού στα τελευταία δέκα λεπτά ήταν ο Αρης. Προφανώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την αμυντική σταθερότητα που τον χαρακτήρισε στο πρώτο μέρος (σ. σ. σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Σφιντέρσκι στην 11αδα του ΠΑΟΚ αντί του Καγκάβα ο οποίος ήταν… βούτυρο στο ψωμί της μεσοαμυντικής γραμμής του Αρη), αλλά οι αντιδράσεις του ήταν αδικαιολόγητες. Ο Ακης Μάντζιος έβαλε τρίτο στόπερ για να ελέγξει τις ψηλές μπάλες του ΠΑΟΚ και ο Γιοχάν Μπεναλουάν ήταν μονίμως εκτός. Ο δε Γκάνεα επίσης δεν συμμετείχε πουθενά. Κι αντί ο Αρης να έχει ηρεμία και σιγουριά στο παιχνίδι του, οι κινήσεις του φανέρωναν πανικό!

Πάμε στην τελευταία φάση. Το πέναλτι αποτελεί εφεύρεση του Πολωνού διαιτητή. Καταρχήν στο ξεκίνημα της φάσης ο Ίνγκασον έκανε επιθετικό φάουλ με το αριστερό χέρι του και στην εξέλιξη αυτής ο Μπουσέ στο διώξιμό του χτυπάει μπάλα αλλά και το κεφάλι του Ισλανδού. Αυτή η φάση, απλά, δεν στοιχειοθετεί πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Αρης όφειλε να μην είχε επιτρέψει να πάει εκεί το παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.