Στο «σπίτι» της μετά από 19 χρόνια η ΑΕΚ

Metrosport Team03 Οκτωβρίου 2022

Η μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ έφτασε, αφού θα αγωνιστεί για πρώτη φορά, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, στην φυσική της έδρα αντιμετωπίζοντας σήμερα (3/10, 20:00) τον Ιωνικό.

7.093 ημέρες μετά από εκείνο το παιχνίδι με τον Άρη (4-0, 3/5/2003) στο «Νίκος Γκούμας», οι φίλοι της Ένωσης αναμένεται να γεμίσουν για πρώτη φορά το OPAP Arena σε αγώνα, όπως έκαναν και στην τελετή των εγκαινίων του νέου τους γηπέδου.

Όπως έιναι λογικό, η ΑΕΚ θα ψάξει οπωσδήποτε την νίκη σήμερα σε αυτή την ιστορική μέρα για τον σύλλογο. Επίσης, ένα ενδεχόμενο τρίποντο θα φέρει την Ένωση στην 2η θέση της βαθμολογίας, 6 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Αντίπαλός της θα είναι ο ουραγός (1 βαθμός σε 6 ματς) Ιωνικός, ο οποίος όμως ενισχύθηκε κατά την διάρκεια της διακοπής με τους Σεμπά, Σάκιτς, Τσίμπσαχ και Ούγκο Σόουζα, εάν και με τον τελευταίο έχει δημιουργηθεί θέμα με το δελτίο του και η μεταγραφή του είναι στον «αέρα».

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Φαν Βερτ Τζαβέλλα και Μαχαίρα, αλλά ούτε και στους Γιόνσον και Χατζισαφί οι οποίοι δήλωσαν αδιαθεσία και ίωση αντίστοιχα. Αντίθετα, στα πλάνα του προπονητή θα είναι για πρώτη φορά ο Σιντιμπέ, ενώ και ο Τσούμπερ θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του στον ιστορικό αυτό αγώνα.

Ο Δημήτρης Σπανός είναι αναγκασμένος να παρατάξει τον Ιωνικό χωρίς τους τραυματίες Άοσμαν και Τσιγκρίνσκι, οι οποίοι αποτελούν σημαντικές απώλεις και για τον λόγο αυτό, ο Έλληνας τεχνικός συμπεριέλαβε όλα τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα στην αποστολή (πέραν του Σόουζα).

Πιθανές ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι – Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Αραούχο.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Ρομαό, Αντούνες, Μίλο – Μύγας, Τσίμπσαχ, Κάνιας, Βαλεριάνος, Σάκιτς – Μεντόσα, Μάντζης.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
Α' Βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια
Β' Βοηθός: Ρέινχαρντ Μπουξμπάουμ
4ος διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Αθανάσιος Τζήλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.