Άδοξος αποκλεισμός για Παναθηναϊκό από το Conference League

Δημήτρης Καλαϊτζής11 Αυγούστου 2022

Άδοξα τελείωσε η ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού, καθώς μετά το ισόπαλο 1-1 με τη Σλάβια Πράγας στη Λεωφόρο και σε συνδυασμό με την ήττα στην Πράγα με 2-0 έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. 

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση και μόλις στο δεύτερο λεπτό άγγιξε το γκολ, όμως η προβολή του Σπόραρ βρήκε στο δοκάρι.  

Στο 19΄ ο Παναθηναϊκός έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από ατομική προσπάθεια του Αϊτόρ, ο Ισπανός εξτρέμ πάτησε στην περιοχή έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Σλάβια να διώχνει με δυσκολία. 

Οι Τσέχοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 29ο λεπτό, όταν μετά από κόντρα επίθεση, ο Ντούντερα πήρε την μπάλα στην περιοχή και έκανε ανενόχλητος το σουτ, όμως δεν σημάδεψε σωστά. 

Τρία λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ.  Ο Σπόραρ πήρε την κάθετη πάσα από τον Κώτσιρα και βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Σλάβια, ωστόσο δεν κατάφερε να τον νικήσει. 

Στο 40ο λεπτό ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για κόκκινη κάρτα στον Μάντους, ενώ τρία λεπτά μετά ζήτησε και πέναλτι για ανατροπή του Σένκεφελντ από τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, αλλά ο διαιτητής και πάλι δεν έδωσε τίποτα.

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης. Ύστερα από ωραίο συνδυασμό των Αϊτόρ, Χουάνκαρ ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας σε θέση οδηγού τους πράσινους. 

Ωστόσο, το λάθος του Καμπετσή στις καθυστερήσεις έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Παναθηναϊκού για την ανατροπή, με τον Γιούρετσκα να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 94΄. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ (55’ Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (77’ Καμπετσής), Τσέριν – Βαγιαννίδης (77’ Ιωαννίδης), Σπόραρ, Αϊτόρ (88’ Καρλίτος)


ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Τρπισόφσκι): Μάντους – Ντουντέρα (82’ Μάζοπουστ) , Ούσου, Κατσαράμπα, Ντόρλεϊ - Τιεχί (82’ Γιουρέτσκα) - Σρανζ ( 97΄Τέκλ), Τραορέ (61’ Σέβτσικ), Χόλες, Ολαγίνκα – Λινγκρ (62’ Ουσόρ)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.