Αδοξη ήττα από γκάφες, αλλά φάνηκαν κι οι άλλες αδυναμίες

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Οκτωβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Κι όμως. Αυτή την ήττα μπορούσε να την αποφύγει ο ΠΑΟΚ. Πλήρωσε ακριβά στο πρώτο ημίχρονο τις προσωπικές γκάφες παικτών του, τις αργές επιστροφές, τη σαστιμάρα στην άμυνα και την αδυναμία να αναπτυχθεί για να δημιουργήσει ευκαιρίες κι όταν στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή του, πάτησε καλύτερα και μείωσε, ήταν αντικειμενικά πολύ δύσκολο να προλάβει να ισοφαρίσει.

Ολα όσα έγιναν σ΄αυτό το πρώτο ημίχρονο κατέγραψαν τις γνωστές αγωνιστικές αδυναμίες. Εύκολα προσωπικά λάθη με “πουλήματα” της μπάλας, σύγχυση στην άμυνα (μετά από αυτά τα λάθη, αλλά όχι μόνο), πρόβλημα στην ανάπτυξη, έλλειψη στη δημιουργία φάσεων για γκολ.

Ο Αγκιμπού Καμαρά κατάπιε στην κυριολεξία τον Εσίτι, έκλεψε δύο φορές την μπάλα, τη μία άνοιξε το σκορ και τη δεύτερη έδωσε την ασίστ στον Μασούρα για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Και στις δύο περιπτώσεις, η άμυνα του ΠΑΟΚ συνελήφθη ανοργάνωτη. Οπως ανοργάνωτη φάνηκε και στις άλλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, με κορυφαία τα δύο δοκάρια που είχε στην ίδια φάση ο Ελ Αραμπί, αφού στο πρώτο μεσολάβησε η σωτήρια παρέμβαση του Πασχαλάκη.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ δέχτηκε πολλές πλαγιοκοπήσεις. Απέναντι στον Ροντίγκεζ δεν υπήρχε Σίντκλέι, απέναντι στον Μασούρα δεν υπήρχε Ροντρίγκο.

Στο κέντρο επικράτησε κατά κράτος ο Ολυμπιακός χάρη στους δύο Καμαρά και τον Εμβιλά. Κι αυτό, τελικά, ήταν που έρινε το παιχνίδι, Ο Εσίτι έκανε τα περισσότερα λάθη, ο Σβαμπ έμεινε σε ρηχά νερά και ο Αουγκούστο ήταν απών.

Η κινητικότητα του Ζίβκοβιτς και η διάθεση του Μπίσεσβαρ αποδείχτηκαν πολύ λίγα για να απειληθεί ο Ολυμπιακός. Απέναντι στις δικές του οκτώ τελικές, ο ΠΑΟΚ είχε μόνο μία, στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε, με το κοντινό σουτ του Σβαμπ που έφυγε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αγκιμπού Καμαρά είχε κι άλλο δοκάρι, αφού όμως πάλι μεσολάβησε ο Πασχαλάκης, απάντησε με δοκάρι ο Μιχαηλίδης και φτάσαμε στη μείωση του σκορ με τον Μουργκ. Ο ΠΑΟΚ είχε ανεβεί και πίεζε έχοντας στο τερέν Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια, αλλά και βελτιωμένους τον Σβαμπ με τον Αουγκούστο. Στο φινάλε, έμειναν κάποιες καλές εντυπώσεις για παρηγοριά, αλλά η ουσία είναι ότι χάθηκαν τρεις βαθμοί που τους πήρε ο Ολυμπιακός.

Οπως είπε και ο Λουτσέσκου, όταν γίνονται λάθη και χάνεται άδοξα η μπάλα, δεν πρέπει απαραίτητα να σημαίνει αυτό ότι η ομάδα θα δεχτεί γκολ. Είναι ζήτημα, αλλά ένα άλλο είναι γιατί να “πουλιέται” η μπάλα έξω από τη δική σου περιοχή. Διορθώνεται με δουλειά αυτό, ή είναι απλά θέμα ποιότητας, οπότε όσο και να το δουλέψεις δεν μπορεί να αλλάξει; Και, βέβαια, το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τις υπόλοιπες αγωνιστικές αδυναμίες, που στοιχίζουν σε ήττες, ή απώλειες βαθμών και με ισοπαλίες.

ΥΓ. Στην κατοχή της μπάλας νίκησε κατά κράτος ο ΠΑΟΚ. Ταυτόχρονα, ο Βαλτσίκ δεν χρειάστηκε να κάνει ούτε μία απόκρουση. Κάτι λέει αυτό. Γιατί δεν είναι λογικό να χρεώνονται όλες οι αποτυχίες στα αμυντικά προβλήματα. Ο Βόλος δέχτηκε τέσσερα γκολ στην Τούμπα αλλά δεν έχασε. Ενας ΠΑΟΚ πολύ καλός επιθετικά, θα μπορούσε χθες να πάρει ακόμη και τη νίκη κι ας έχανε με 2-0...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.