ΠΑΟΚ: Αδιόρθωτος και ασυγχώρητος

Γιώργος Καστάνης06 Απριλίου 2021

Τραγικό ήταν το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι της Λεωφόρου. Απογοητευτική η εικόνα της ομάδας μεσοαμυντικά, καθώς δέχθηκε τρία «παιδικά» γκολ που δεν επιτρέπονται σε καμία περίπτωση σε επαγγελματική ομάδα. Απογοητευτικό το σκορ, καθώς ο Παναθηναϊκός εγκλώβισε τον Δικέφαλο και του πήρε την «μπουκιά» από το «στόμα».

Ειλικρινά με άλλη διάθεση ταξιδέψαμε στην Αθήνα με τους συναδέλφους, πιστεύοντας πως ο ΠΑΟΚ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά απογοητευτήκαμε οικτρά. Στο πρώτο ημίχρονο, με βάση την κατοχή της μπάλας που είχε ο Δικέφαλος, οι περισσότεροι περίμεναν να κάνουν οι παίκτες του, τελικές προσπάθειες της προκοπής. Τελικές προσπάθειες με στόχο το γκολ. Βλέπαμε όμως μία άνευρη κατάσταση, παίκτες που δεν πίστευαν πως θα πετύχουν κάτι, τον Παναθηναϊκό να αμύνεται έξυπνα και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, προηγήθηκε με τον Μακέντα, από σέντρα του Χατζηγιοβάννη. Σε αυτό το γκολ εκτέθηκαν οι δύο ακραίοι μπακ, ο Ινγκασον και ο Πασχαλάκης.

Το δεύτερο γκολ προήλθε από ανόητο φάουλ, όταν τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να κερδίσουν μία μονομαχία από τον Νίας με αποτέλεσμα ο Βιγιαφάνες να εκτελέσει απλά ένα φάουλ και να στείλει πολύ εύκολα την μπάλα στα δίχτυα.

Και η «κατραπακιά» ήρθε στο 85΄ με τον Αιτόρ που βγήκε στην αντεπίθεση, με τρείς μπαλιές, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει κόρνερ που δεν το αξιοποίησε. Αυτό το 3-0, είναι πολύ βαρύ. Εξαιρετικά δύσκολο διαχειρίσιμο για μία ομάδα, που όφειλε να δείξει μία εικόνα που θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του αγώνα. Και το δυστύχημα είναι πως αυτή η βαριά ήττα, βάζει δύσκολα στον ΠΑΟΚ όσον αφορά την ευρωπαϊκή του έξοδο, ενώ του ρίχνει την ψυχολογία εν όψει του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο.

Δυστυχώς, στο διάστημα της διακοπής, δεν υπήρξε καμία πρόοδος για τον ΠΑΟΚ και το χθεσινό αποτέλεσμα, δείχνει τις μεγάλες του αδυναμίες. Όταν ακόμη και οι ακραίοι του δεν μπορούν να βγάλουν σέντρες της προκοπής προς την αντίπαλη εστία, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της χθεσινής τραγικής εικόνας. Και όταν δέχεται ο ΠΑΟΚ φθηνά γκολ από τους αντιπάλους του, για μία ακόμη φορά, τι πρέπει να γίνει και να αλλάξει η εικόνα;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.