Αδίκησε τον εαυτό του ο ΠΑΟΚ, ικανός για Κύπελλο και Ευρώπη

Γιώργος Καστάνης07 Μαρτίου 2022

53 βαθμούς σε 26 αγώνες συγκέντρωσε ο ΠΑΟΚ με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, μετά την χθεσινή επικράτησή του επί της Λαμίας, βρίσκεται στους -12 από τον Ολυμπιακό ενώ διατηρεί μία διαφορά της τάξεως των επτά βαθμών από την τρίτη ΑΕΚ. Είναι σαφές πως αυτή η συγκομιδή δεν είναι η ιδανική, όμως διαμορφώθηκε εξαιτίας της αποτελεσματικότητας που παρουσίασε ο Δικέφαλος, από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και σήμερα.

Θα επαναλάβω κάτι που είχα αναφέρει και σε πρόσφατο άρθρο μου. Αυτοκτόνησε ο ΠΑΟΚ κυρίως στα μέσα Νοεμβρίου και έδωσε το δικαίωμα στον βασικό του αντίπαλο να ξεφύγει βαθμολογικά.

10 βαθμούς έχασε ο ΠΑΟΚ στους δύο αγώνες (εντός και εκτός με τον Ιωνικό), με τον Βόλο (εντός) και με τον ΠΑΣ (εντός στην πρεμιέρα). Και δεν βάζω στην εξίσωση, την ήττα από τον Ατρόμητο, ή χαμένους βαθμούς σε άλλα ματς.

Αυτούς τους 10 να είχε, που θα μπορούσε κάλλιστα να τους έχει στο “σακούλι” του, θα διεκδικούσε επί ίσοις όροις τον τίτλο του πρωταθλητή. Πολύ απλά διότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μία ομάδα φόβητρο. Έχει πολλές αδυναμίες, οι οποίες είναι φανερές, βοηθήθηκε σε ορισμένα κομβικά παιχνίδια από την διαιτησία και πήρε βαθμούς που δεν θα έπρεπε να έχει, με αποτέλεσμα να συντηρήσει μία διαφορά διψήφια από τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος επιβεβαιώνει με την επικράτησή του επί της Λαμίας, πως βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο, παρά τις μαζικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Και αυτό οφείλεται στην δουλειά που κάνουν όλα τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας. Είναι αήττητος στο Πρωτάθλημα από την είσοδο του 2022, βαδίζει παράλληλα στις άλλες δύο διοργανώσεις, σηκώνει την Ελλάδα στις πλάτες του, μπορεί να φθάσει στον τελικό του Κυπέλλου και να τον κατακτήσει. Δείχνει ομάδα. Όπως το είχαμε αναφέρει.

Όμως κακά τα ψέματα, εκείνες οι απώλειες των βαθμών στο Πρωτάθλημα, με Ιωνικό, Βόλο και ΠΑΣ πληγώνουν. Γιατί θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στα πλέι οφ αυτοί οι 12 βαθμοί είναι διαχειρίσιμοι, κυρίως για να μειωθεί η διαφορά. Η στόχευση έχει γίνει όμως για το Κύπελλο και την πρόκριση στους “8” του Conference League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.