Αδίκησε τον εαυτό του, ακόμη και με την ισοπαλία

Γιώργος Καστάνης19 Οκτωβρίου 2020

Με αυτό το γκολ της ισοφάρισης στο 89ο λεπτό με τον Μουργκ, ακόμη κι αν έμπαινε το γκολ της νίκης από τον Σφιντέρσκι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ο ΠΑΟΚ κέρδιζε χθες, το συμπέρασμα που προέκυψε από την χθεσινή εικόνα, είναι το εξής απλό.  

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ορθολογικός στην ανάπτυξή του, με τέσσερις παίκτες στα χαφ και δύο στην επίθεση, ο Δικέφαλος έχασε τεράστιες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει νωρίτερα στο πολυπόθητο γκολ, αν υπήρχε περισσότερος χρόνος. Αλλά η επιλογή με τους δύο επιθετικούς και τους τέσσερις στη μεσαία γραμμή, αποφασίστηκε μετά το 75ο λεπτό.

Ο Φερέιρα επέμεινε στην γνωστή τακτική που εφαρμόζει, όμως πρακτικά μέσα στο παιχνίδι φάνηκε πως η ομάδα μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα, όσον αφορά τα αποτελέσματα, αν αλλάξει την διάταξή της.

Βεβαίως, χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες από τον Τσόλακ στο πρώτο ημίχρονο, τον Σφιντέρσκι (από την στιγμή που μπήκε καθυστερημένα), τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ευκαιρίες που όπως λέμε, όταν τις χάνεις, κινδυνεύσεις να ηττηθείς. Ευτυχώς ο ΠΑΟΚ δεν έχασε, γιατί οι τρείς παίκτες (από τους πέντε που έγιναν αλλαγή) συνεργάστηκαν ιδανικά στο 89΄ και ήρθε η ισοφάριση. Ο Μπίσεσβαρ έκανε την σέντρα, ο Σφιντέρσκι την κεφαλιά πάσα και ο Μουργκ το γκολ που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ.

Βεβαίως η μεγάλη – τεράστια φάση, σημειώθηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με την ανεπανάληπτη ευκαιρία του Σφιντέρσκι.

Όπως και να έχει, είναι σημαντικό, αυτή την χρονική στιγμή να αξιοποιηθούν τα «βαριά χαρτιά» που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ομάδα. Και χθες, εκτός από τον Μάτος και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, έδειξαν την διαφορά με τις ενέργειές τους, οι Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι.

Επαναλαμβάνω, πως ακόμη και αυτό το 1-1 είναι άδικο σκορ για τον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να είχε κερδίσει. Αδίκησε τον εαυτό του, έχασε μοναδικές ευκαιρίες, αλλά στο ποδόσφαιρο, μόνο όταν σκοράρεις κερδίζεις. Όταν δεν πετυχαίνεις γκολ, σου μένουν οι εντυπώσεις από τις φάσεις που δημιούργησες και στις οποίες δεν ευστόχησες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.