Αδιαπραγμάτευτη η συμμόρφωση με τα μέτρα της κυβέρνησης

Δημήτρης Κανελλάκης12 Μαρτίου 2020

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι, πλέον, πολύ σοβαρή. Αν δεν ήταν, να είστε σίγουροι πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν θα είχε κηρύξει τον πλανήτη σε πανδημία.

Η εξάπλωση είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια στις κυβερνήσεις των κρατών και τους επιστήμονες να χειριστούν το θέμα πιο χαλαρά. Τους υποχρεώνει να λαμβάνουν μέτρα “ακόμη και πριν χρειαστεί”, όπως είπε χθες το βράδυ ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του.

Το παράδειγμα της Ιταλίας είναι που προκαλεί τον μεγαλύτερο φόβο στους απανταχού της γης γιατρούς και πολιτικούς.

Κανένας πρωθυπουργός και καμία ομάδα ειδικών επιστημόνων δεν θέλει να πέσει θύμα ενός... λάθους, το οποίο θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες ή για την -οποιανδήποτε- χώρα.

Γι' αυτό και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα πιο αυστηρά. Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης της... επίθεσης που δέχεται ο πλανήτης από έναν ιό ο οποίος είναι καινούργιος, ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, εμβόλια δεν υπάρχουν και η μετάδοσή του γίνεται με τρομακτική ευκολία αν τα μέτρα που λαμβάνει ο κάθε πολίτης δεν είναι τα πλέον σχολαστικά.

Επειδή, λοιπόν, πρόκειται για ένα ζήτημα με το οποίο κανείς δεν μπορεί να... παίζει, επειδή η υπευθυνότητα που θα δείξει ο καθένας από εμάς είναι το μείζον στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου του ιού και δημιουργίας προϋποθέσεων οι οποίες θα επιτρέψουν στο σύστημα υγείας της χώρας μας να ανταποκριθεί και να μην καταρρεύσει, ας αφήσουμε στην άκρη την κλασική ελληνική συνήθεια να έχουμε άποψη για όλα και να κρίνουμε τα πάντα και να συμμορφωθούμε στις οδηγίες που μας δίνουν οι επιστήμονες.

Προκειμένου να επιτύχουμε την διασπορά στο χρόνο και να αποφύγουμε την συσσώρευση κρουσμάτων σε μικρό χρονικό διάστημα, που είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όπως λένε οι ειδικοί...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.