Αδιανόητος Χάαλαντ: Τι κατάφερε μετά τα δύο γκολ του κόντρα στη Σεβίλλη

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2022

To παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, έχει ξεκινήσει το πέρασμά του από την Μάντσετερ Σίτι κάτι παραπάνω από δυναμικά, έχοντας κάνει τους πάντες να αναρρωτιούνται αν αυτά που κάνει είναι... ανθρώπινα!




Μετά τα 10 γκολ σε 6 αγώνες που μετρούσε στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Νορβηγός ξεκίνησε στους ίδιους ρυθμούς και στο Τσάμπιονς Λιγκ σκοράροντας δις κόντρα στην Σεβίλλη στον πρώτο του αγώνα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ως «Πολίτης» και έγινε ο πρώτος παίκτης της αγγλικής ομάδας που καταφέρνει να σκοράρει στα ντεμπούτο του σε Πρέμιερ και Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός αυτού, ο Χάαλαντ έφτασε τα 25 γκολ στη διοργάνωση και πλέον είναι ο 32ος σκόρερ όλων των εποχών στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ιδιαιτερότητα πως χρειάστηκε μόλις 20 αγώνες (!) για να σκαρφαλώσει τόσο ψηλά ξεπερνώντας ακόμα και θρύλους του αθλήματος.

Το ποσοστό των γκολ ανά συμμετοχή που διατηρεί αυτή τη στιγμή είναι φαινομενικό και τα 25 τέρματά του στους 20 αγώνες που έχει παίξει δείχνουν πως έχει προσπεράσει για τα καλά την «φάση της προσαρμογής» στο κορυφαίο επίπεδο μόλις στην ηλικία των 22. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώτος σκόρερ του θεσμού, Κριστιάνο Ρονάλντο, στους πρώτους 20 αγώνες του δεν είχε σκοράρει ούτε μία φορά, ενώ ο Λιονέλ Μέσι είχε βρει δίχτυα 8 φορές.

Mέσα σε όλα τα άλλα το... νορβηγικό ρομπότ, έσπασε και το ρεκόρ του άλλου τεράστιου wonderkid, του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος ήταν ο νεότερος παίκτης που έφτασε τα 25 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκσε ηλικία 22 ετών και 80 ημερών, με τον Χάαλαντ να καταφέρνει το ίδιο επίτευγμα όντας 22 ετών και 47 ημερών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.