Αδέρφια Τριανταφυλλίδη: Το πείραγμα για τον νικητή, το πρότυπο και ο ημιτελικός

Metrosport Team04 Μαΐου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκαν τα αδέρφια Τριανταφυλλίδη που παίζουν χάντμπολ, ο πλέι μέικερ της Πυλαίας, Τάσος, και ο αριστερός ίντερ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης. Οι δύο χαντμπολίστες βρέθηκαν αντίπαλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και μίλησαν για την εμπειρία αυτή όπως και για τον τελικό όπου ο Τάσος κατέκτησε το Κύπελλο.

Μεταξύ άλλων όσα είπαν:

Τάσος T.: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά εμείς το έχουμε συνηθίσει είτε συμπαίκτες είτε αντίπαλοι. Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι (σ.σ. ημιτελικός) πρώτη φορά παίξαμε αντίπαλοι. Ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, ο καθένας μας κοιτούσε την δική του ομάδα. Επειδή ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί, μεταξύ μας υπήρχε η ατάκα πως του έλεγα πως εμείς θα κερδίσουμε και εκείνος δεν το πίστευε».

Δημήτρης T.: «Ναι υπήρχε μια πλάκα, με πείραζε ο αδερφός μου και τα παιδιά της Πυλαίας πως εκείνοι θα κερδίσουν. Από πλάκα έγινε πραγματικότητα. Στεναχωρήθηκα που η ομάδα μου δεν πήγε στον τελικό, χάρηκα πολύ για τον αδερφό μου και τα παιδιά της Πυλαίας που έφτασαν στον τελικό και πήραν το τρόπαιο. Ηταν κάτι το αξιοσημείωτο και το εξωπραγματικό».

Για την πρώτη αντίδραση μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ο Τάσος είπε: «Στην αρχή προσπαθούσα να καταλάβω αν είχε λήξει ήδη το παιχνίδι, μετά πανηγύριζα με την ομάδα μου και δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα συναισθήματα. Δεν κοιτάω την κερκίδα όταν παίζω, μετά από 5-10 λεπτά είδα τον αδερφό μου μαζί με τον πατέρα μου».

Για το πως ξεκίνησαν και οι δύο χάντμπολ ο Δημήτρης τόνισε: «Είχαμε σαν πρότυπο τον πατέρα μας αλλά εγώ ταυτόχρονα ακολουθούσα το πρότυπο του μεγάλου μου αδερφού. Σε όποιο άθλημα έκανε το έκανα και εγώ, εντέλει μας κέρδισε το χάντμπολ. Ο πατέρας μας μας έπαιρνε στο γήπεδο όταν έπαιζε στον Φίλιππο Βέροιας, δεν μας είπε ποτέ να διαλέξουμε το χάντμπολ αλλά μας άφηνε να αποφασίσουμε οι ίδιοι τι θέλουμε. Εχουμε υπάρξει συμπαίκτες στον Φίλιππο Βέροιας και στην Πυλαία, είναι πιο ωραίο να παίζουμε μαζί. Τώρα παίξαμε σε ένα μεγάλο ματς αντίπαλοι, θα το προτιμούσα να παίξουμε συμπαίκτες».

Για τις σπουδές του στη Νομική και το πως συνδυάζω και το χάντμπολ ο Τάσος ανέφερε: 

«Πριν από 5-6 μήνες πήρα το πτυχίο μου στη Νομική και τώρα κάνω την άσκησή μου. όταν υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις και στο χάντμπολ και στο επάγγελμά μου, ο χρόνος είναι απειροελάχιστος και χρειάζεται συγκεκριμένο πρόγραμμα για να τα προλάβεις όλα. Είχα δύο σοβαρούς τραυματισμούς, ο δεύτερος ήταν ένα τεράστιο σοκ. Επαιξε σοβαρό ρόλο και μου έδωσε δύναμη η οικογένειά, η μητέρα μου αλλά και φυσικά ο πατέρας μου και ο αδερφός μου. Όπως ο Δημήτρης με είχε πρότυπο μικρός, τώρα τον έχω εγώ πρότυπο γι’ αυτά που έχει καταφέρει».

Για την Πυλαία ο Δημήτρης τόνισε: «Η Πυλαία είναι μια ομάδα-οικογένεια, ήμασταν δεμένη ομάδα όταν έπαιζα και εγώ εκεί και δεν είχα θέμα να μην κοιμόμαστε με τον αδερφό μου στο ίδιο δωμάτιο (σ.σ γέλια).

Τέλος όσον αφορά τους τραυματισμούς του ΠΑΟΚ μέσα στη χρονιά, ο αριστερός ίντερ του Δικεφάλου τόνισε: «Σταθήκαμε άτυχοι γιατί χάσαμε δύο πολύ ενεργά στελέχη της ομάδας, βασιζόταν σε αυτούς η ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να δεθούμε η υπόλοιπη ομάδα, δεν το καταφέραμε στο 100% και αυτό φάνηκε. Η αναποτελεσματικότητα και τα λάθη μας μας στέρησαν το εισιτήριο για τον τελικό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.