«Άδειος» πάλι, δεν έκανε το αυτονόητο, άρα τώρα μόνο με 4Χ3 και ΑΝ φτάσει...

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Απριλίου 2024

Αγαπητή Metrosport

Εντάξει, το έχουμε εμπεδώσει προ πολλού. Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα κάνει αυτά. Να προσπαθεί όλη τη σεζόν να πάρει το Πρωτάθλημα, να τερματίζει πρώτος στην κανονική περίοδο, να περιμένει στα πλέι οφ τους τρεις μεγάλους αντιπάλους του στην Τούμπα για να «παίξει» εκεί τον τίτλο και όμως να πετάει δύο βαθμούς στη Λαμία, με αντίπαλο μια αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα, που την είχε μάλιστα κερδίσει 15 φορές στα 15 ματς που έδωσε μαζί της μέχρι χθες.

Να... θυμάται, δηλαδή, να χάσει βαθμούς σ' αυτό ακριβώς το ματς, που αυτονόητα έπρεπε να κερδίσει, για να μπορεί να ποντάρει στη δύναμη της έδρας του στα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναικό και Ολυμπιακό. Σκέτη θλίψη...

Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό και θα ήταν ακόμη πιο απίστευτη η ήττα με την οποία φλέρταρε επίμονα ο ΠΑΟΚ επί 100 λεπτά. Το γκολ του Σβαμπ λίγο πριν από τη λήξη και των καθυστερήσεων έσωσε τουλάχιστον τον έναν βαθμό, αλλά για να αποδειχθεί χρυσός αυτός ο βαθμός πρέπει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει και τα τέσσερα ματς που απομένουν και ταυτόχρονα να προκύψει ένας ευνοϊκός συνδυασμός αποτελεσμάτων στους υπόλοιπους αγώνες των άλλων ομάδων...

Η εξήγηση (και) για τη χθεσινή εμφάνιση είναι απλή: Η ομάδα έχει ξεμείνει όχι από φυσικές δυνάμεις, αλλά από ενέργεια, καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Πολλοί παίκτες, αν όχι όλοι, δείχνουν ότι έχουν «καεί» πνευματικά, με αποτέλεσμα να μη θυμίζουν καθόλου τον καλό εαυτό τους και να συνθέτουν ένα σύνολο που καθόλου δεν μοιάζει με τον πολύ καλό ΠΑΟΚ που κατά περιόδους είδαμε στη φετινή σεζόν και στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και στο Κόνφερενς Λιγκ.

Άνευρος, ανοργάνωτος, ασύνδετος, ακίνδυνος, ο ΠΑΟΚ «κατάφερε», με μια άθλια εμφάνιση, όχι μόνο να πετάξει ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, αλλά και να βρεθεί πίσω στο σκορ. Χαρακτηριστικό όλων των αδυναμιών που θεαματικά ξεδίπλωσαν οι παίκτες του σ' αυτό το διάστημα ήταν το γκολ που πέτυχε η Λαμία στις καθυστερήσεις. Η μπάλα περιφερόταν επί δύο λεπτά έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, έγιναν πολλές πάσες, έγιναν και τέσσερις σέντρες στη σειρά και όμως κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε να την απομακρύνει πριν αναγκαστεί ο Κοτάρσκι, που δεν φέρει ευθύνη, να τη μαζέψει από τα δίχτυα του. Ήταν η μία από τις τρεις φορές που απείλησε η Λαμία, τόσες απείλησε και ο ΠΑΟΚ, μόνο που αρκετά καλή ευκαιρία ήταν μόνο η κοντινή κεφαλιά του Οζντόεφ που έφυγε άουτ. Κατά τα άλλα, μία καλή ενέργεια του Κωνσταντέλια, μία του Μάρκος Αντόνιο και μία του Ντεσπόντοφ, όλες σε «μπασίματα» στη αντίπαλη περιοχή, ήταν ό,τι επιπλέον παρουσίασε επιθετικά ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά, έχοντας ουσιαστικά εξαφανισμένους όλους τους μέσους και τους επιθετικούς του, αλλά και τους πλάγιους μπακ.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πιο κινητικός, πίεσε περισσότερο, ζήτησε πιο επίμονα το γκολ, αλλά είχε να αντιμετωπίσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας και, για πολλοστή φορά φέτος, απέδειξε ότι έχει πρόβλημα απέναντι σε μια τέτοια συνθήκη. Το χειρότερο από όλα ήταν ότι πάντα οι παίκτες του στην τελική ενέργεια αποφάσιζαν λανθασμένα. Ο Κωνσταντέλιας αντί να σουτάρει έκανε πάσα στον Σαμάτα, ο Μάρκος Αντόνιο σούταρε αντί να κάνει πάσα στον Ντεπόντοφ, ο Ντεσπόντοφ αντί να σουτάρει έκανε ντρίμπλα και όλοι μαζί συναγωνίστηκαν σε αποτυχημένες ατομικές προσπάθειες και κουτουρού σέντρες επειδή δεν μπορούσαν με συνδυασμούς να διασπάσουν την άμυνα της Λαμίας. Επί 45 λεπτά ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα τη Λαμία και όμως έχασε μόνο δύο καλές ευκαιρίες με μια κοντινή κεφαλιά του Μπράντον και μια άλλη του Μιχαηλίδη που πέρασαν άουτ. Στο φινάλε, από μια ακόμη σέντρα, του Ντεσπόντοφ, ήρθε η ισοφάριση με κεφαλιά του Σβαμπ, αλλά δεν υπήρχε πλέον χρόνος για να γίνει η πλήρης ανατροπή.

ΥΓ. Μολονότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ χθες ήταν ο ξεφουσκωμένος εαυτός του και όχι κανένας άλλος, αύριο θα πούμε δυο λογάκια για τους παίκτες και τους οπαδούς της Λαμίας, που... θυμούνται ότι υπάρχουν μόνο στα ματς με τον ΠΑΟΚ.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.