Αποκαλύψεις Αδαμίδη για Γυμναστική: «35-40 προπονητές καταγγελλόμενοι!»

Metrosport Team28 Απριλίου 2021

Ο νομικός εκπρόσωπος νεαρών αθλητών/αθλητριών της γυμναστικής, Αλέξης Αδαμίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τις καταγγελίες σε βάρος προπονητών/προπονητριών, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί, ενώ αναφέρθηκε και στη στάση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη διαδικασία και τις καταγγελίες που είναι σε εξέλιξη:

«Η μια οδός είναι η ποινική που ελέγχει η δικαιοσύνη και η άλλη είναι η πειθαρχική οδός, αν συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως προπονητής ή προπονήτρια. Δεν μπορεί να το επιβάλει αυτό ποινικό δικαστήριο, μόνο μια πειθαρχική επιτροπή μιας ομοσπονδίας ή της ΕΟΕ. Έχει ολοκληρωθεί σήμερα στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης η καταγγελία 11 αθλητών-αθλητριών από τη Βόρεια Ελλάδα. Θα μεταβιβαστεί στην εισαγγελία της Αθήνας με ακόμη 24-25 αθλητές. Το θέμα ήταν απλό. Είπαμε στην Ομοσπονδία να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να μη διαρρεύσουν στοιχεία. Τα παιδιά καταθέτουν πολύ περισσότερα γεγονότα απ’ ότι είχαν πει σ’ εμένα αρχικά και δεν τα γνώριζα κι εγώ. Η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ότι είχαμε εκτιμήσει! Αναφέρονται ονόματα, ημερομηνίες και συγκεκριμένα συμβάντα. Δεν ήταν αόριστα όπως στην αρχική επιστολή. Θέλαμε να μη διαρρεύσουν ονόματα καταγγελλόμενων κάτι που το πετύχαμε, παρ’ ότι κατηγορηθήκαμε ότι λέμε αόριστα πράγματα».

Για το αν υπάρχει αμφισβήτηση από την Ομοσπονδία:

«Το αντίθετο. Είμαι αναγκασμένος να αναφέρω κάποια πράγματα. Μιλάμε 35-40 προπονητές και προπονήτριες καταγγελλόμενους που οι περίπου μισοί είναι εν ενεργεία. Δημιουργείται πολύ μεγάλο θέμα, αναταράσσεται το σύμπαν. Το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνει η Ομοσπονδία: Αντί να φτιάχνει επιτροπές, να ξεκινήσει ένα πλαίσιο επιλογής και αξιολόγησης προπονητών αυτών που βρίσκονται ειδικά σε υψηλά κλιμάκια, αντίστοιχα ένα ανάλογο για τα παιδιά. Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος των παιδιών. Ούτε μήνυση έχουν κάνει, ούτε αγωγή. Δημιουργεί μεγάλο άγχος στη μικροκοινωνία της γυμναστικής. Δυστυχώς με έκπληξη βλέπω πως όσα καταγγέλλουν τα παιδιά είναι πολύ βαρύτερα από αυτά που εκμυστηρεύτηκαν σ’ εμένα».

Για το ότι θα πρέπει να υπάρξει παύση δραστηριότητας προπονητών:

«Στο καταστατικό της ΕΓΟ δεν προβλέπονται ποινές για προπονητές. Είναι κωμικοτραγική κατάσταση. Είπαμε να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις στην εισαγγελία και να καταθέσουμε και στην επιτροπή έγγραφα υπομνήματα. Μετά να παραπέμψει τα παιδιά στο αρμόδιο όργανο. Θα έπρεπε να μαζέψει τις καταγγελίες, να τα παραπέμψει τα υπομνήματα όπου επιθυμεί ή να συνεργαστεί με τις εισαγγελικές αρχές. Δημιουργεί επιτροπές, κατηγορεί τα παιδιά ότι δεν συνεργάζονται».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.