Αδαμίδης: «Γιατί είναι ιστορική η απόφαση για τα ακίνητα του Ηρακλή»

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο νομικός Αλέξης Αδαμίδης και σχολίασε την απόφαση για την ακίνητη περιουσία του Ηρακλή.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Αδαμίδης δήλωσε:

Τι σημαίνει η απόφαση: «Τα ακίνητα του Ηρακλή στη Μίκρα και τους Χορτατζήδες ήταν δεσμευμένα από οφειλές προς δημόσιο και ιδιώτες από ποσά που επιβλήθηκαν στις αρχές του 2000 και το 80% είχαν εξοφληθεί. Έπρεπε να γίνει η προσπάθεια για να ελευθερωθούν, να μην είναι δεσμευμένα ώστε να αξιοποιηθούν. Είναι πολύ σημαντικό, είναι η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και χρόνια. Οι οφειλές παραμένουν, δε χαρίζεται τίποτα, αλλά δεν είναι δεσμευμένα τα ακίνητα. Αυτό ήταν το πρόβλημα που εμπόδιζε την αξιοποίησή τους.

Είναι το στοιχείο που μας κάνει να χαμογελάμε. Ο Ηρακλής εδώ και 15 χρόνια ταλαιπωρείται από έλλειψη ανθρώπων που μπορούν να επενδύσουν. Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής έχει μια καθαρή «προίκα» αλλά με όσα συμβαίνουν πρέπει ο ενδιαφερόμενος να περνάει από 40 κύματα.

Είναι προσπάθεια που ξεκίνησε το 2017 από τον κ. Θέο, τον κ. Τσουρέκα και όσους είναι κοντά τους. Είναι τέσσερεις υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης που υπογράφουν, Αθλητισμού Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Αξίζουν τα εύσημα γιατί κατάλαβαν το πρόβλημα που δεν έλυσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Για το αν αυτή η εξέλιξη αλλάξει την πορεία του Ηρακλή: «Από την ώρα που ελευθερώσαμε τα ακίνητα, υπάρχει δυνατότητα για προσεγγίσεις και συζητήσεις με εχέγγυα προς όφελος της αθλητικής οικογένειας του Ηρακλή. Μπορεί να γίνουν και επιχειρήσεις αλλά η κύρια χρήση να είναι αθλητική».

Για τη προμελέτη της ανάπλασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλή στους Χορτατζήδες που αποκάλυψε το Mynews.gr: «Είναι νομίζω το πράσινο φως για αυτή τη διαδικασία. Ό κ. Θέος, ο κ. Τσουρέκας και όσοι ήταν μαζί τους μπορούν να ενεργήσουν. Νομίζω ότι ο δρόμος ανοίγει. Είναι σωματείο που είχε ακίνητη περιουσία και όσα σωματεία είχαν δεσμευμένα ακίνητα ήταν παγιδευμένα και δεν είναι μόνο ο Ηρακλής,. Κυρίαρχος χαρακτήρας θα είναι ο αθλητικός, θα μπορεί να έχει και εμπορικές χρήσεις. Δεν μπορούμε να χτίσουμε πχ μόνο ένα ξενοδοχείο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.