Accept στην πρόκληση από τον Μάντζιο! Οι σκέψεις του για Ολυμπιακό

Μάνος Χατζάκης26 Νοεμβρίου 2020

Ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης, στις πρώτες ακόμη αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, βρίσκονται ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία του Αρη. Στο οπτικό τους πεδίο δεν υπάρχει χώρος για δεύτερες σκέψεις, καθώς πρόκειται να πάρουν μέρος στο ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Και η τεχνική ηγεσία προετοιμάζει την ομάδα με ψυχολογία νικητή.

Ο Ακης Μάντζιος ήταν ο πρώτος, που φρόντισε να δώσει το στίγμα του, όσον αφορά τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Ο Έλληνας τεχνικός κατέστησε σαφές -στους παίκτες του- πως ο βαθμός δυσκολίας είναι διαφορετικός από τα προηγούμενα παιχνίδια, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως η δυναμική του αντιπάλου είναι γνωστή. Ωστόσο, στα ντέρμπι μετρά και η θέληση, γι' αυτό ο Μάντζιος ότι οφείλουν παίξουν το ποδόσφαιρο, που ξέρουν, και να διεκδικήσουν τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να μείνουν μόνοι τους στην κορυφή.

Στο “Δασυγένειο” το κλίμα είναι ήρεμο και... επαγγελματικό. Η ένταση στην προπόνηση βρίσκεται ήδη σε υψηλά επίπεδα και, τα προσεχή 24ωρα, θα κορυφωθεί, κάτι που σημαίνει ότι θα επιλεγούν -ακόμη μία φορά- οι πιο έτοιμοι, αν και πιθανώς να υπάρχουν ορισμένες διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα.

«Σφίγγει» τον άξονα

Η προετοιμασία των Θεσσαλονικέων δεν αποκλίνει από το γενικό πλαίσιο, το οποίο υπάρχει πριν από κάθε αγώνα, μόνο που τώρα μιλάμε για παιχνίδι με διαφορετικές απαιτήσεις και ειδικό βάρος. Ακολουθεί ντέρμπι κορυφής και ο Μάντζιος αναμένεται να προσαρμόσει ανάλογα τις επιλογές του.

 Ο 51χρονος τεχνικός πιθανώς να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, κυρίως, στον χώρο του κέντρο. Οι “κιτρινόμαυροι” θα χρειαστεί να τρέξουν αρκετά, βγάζοντας περισσότερες και δυσκολότερες άμυνες. Ορατό, λοιπόν, είναι το ενδεχόμενο να μείνει στον πάγκο ο Σαντέ Σίλβα, ο οποίος έχει επιθετικές αρετές και να ξεκινήσει ένας εκ των Μπερτόγλιο ή Μαντσίνι. 

Ο πρώτος έχει ικανότητα στο κράτημα της μπάλας, δίνοντας σημαντικές βοήθειες στην άμυνα, αλλά και στην οργάνωση, ενώ ο συμπατριώτης του -επίσης- ξέρει τον ακριβή του ρόλο στο γήπεδο και είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ό,τι του ζητηθεί. Ο Μάντζιος επεξεργάζεται και το σενάριο να “σφίξει” ακόμη περισσότερο στον άξονα, τοποθετώντας έναν εκ των Σάσα ή Κάτσε δίπλα στον Τζέγκο αντί του Ματίγια. Οι προθέσεις του, πάντως, θα διαφανούν στις επόμενες προπονήσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.