Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ στις καρδιές και στις ψυχές μας

Γιώργος Καστάνης15 Οκτωβρίου 2022

Μία ζωή στον ΠΑΟΚ. Μία ζωή ταυτισμένος με τα ιδεώδη αυτού του μεγάλου συλλόγου, τον οποίο υπηρέτησε με πάθος, αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη. Τόσα χρόνια ιστορίας για τον ΠΑΟΚ και ο Σαράφης είναι ένας και μοναδικός. Δεν υπάρχει άλλος. Θα είναι αθάνατος για πάντα, στις καρδιές και στις ψυχές μας. Ένας άρχοντας στην συμπεριφορά, ένας αυθεντικός, μοναδικός, ξεχωριστός. Τον έζησα περισσότερο, όταν ήταν προπονητής, τεχνικός διευθυντής, φροντιστής και ότι άλλο έκανε αυθόρμητα μέσα στην ομάδα. Την οποία υπηρέτησε πιστά. Ήταν μόνο στον ΠΑΟΚ. Πουθενά αλλού.

Πάντα με θετικό πνεύμα σκέψης, με σωστή συμπεριφορά. Παρά τον αβάσταχτο πόνο που τον «έτρωγε» εσωτερικά μετά την απώλεια του ενός εκ των γιων του, του Νίκου. Επηρεάστηκε τότε βαθύτατα, αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, οι δικοί του άνθρωποι, όπως ο γιος του, ο Πανταζής. Ο οποίος χθες αποκάλυψε στο Metropolis 95,5 πως όταν πέθανε ο αδελφός του ο Νίκος, ο Σταύρος πήγαινε και κοιμόταν στο γήπεδο, στην Τούμπα. Για να μπορέσει να ορθοποδήσει συναισθηματικά. Ένιωθε την Τούμπα σαν σπίτι του. Και αυτό ήταν στην ουσία.

Τον λάτρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Εξακολουθούν να τον λατρεύουν και τώρα που πέταξε ψηλά, στην αιωνιότητα. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Είναι ένας πραγματικός θρύλος για τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις, σε αυτά τα 96 χρόνια της ένδοξης ιστορίας του συλλόγου.

Ήταν δίπλα στα μικρά παιδιά, στους νέους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στον σύλλογο στα τμήματα υποδομής. Ο πνευματικός τους πατέρας, ο φύλακας άγγελός τους στις αποστολές της ομάδας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πάντα τους εμψύχωνε. Ο πρεσβευτής του ΠΑΟΚ, ο άξιος εκπρόσωπός του.

Οι συμπαίκτες του, με πρώτο και καλύτερο, τον ανεπανάληπτο Γιώργο Κούδα δεν μπορούσαν να το συνειδητοποιήσουν χθες το πρωί. Όταν έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση. Μεγάλο το φαρμάκι, μεγάλη η θλίψη. Κάποιοι, μπόρεσαν να αρθρώσουν μερικά λόγια. Για το παλικάρι, για τον μοναδικό Σταύρο Σαράφη. Τον αποχαιρετά από χθες όλη η Ελλάδα. Η αναγνώριση έρχεται από κάθε σύλλογο, ανεξάρτητα από τις αντιπαλότητες που έχουν οι ομάδες. Ο Σαράφης δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Θα είναι για πάντα Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ. Στις καρδιές και στις ψυχές μας. Χαίρε μεγάλε Καίσαρα….

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.