9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΣΑΤ: Έδωσε «τροφή» για σκέψη σε ένα μεγάλο φάσμα αθλητικών θεμάτων

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2022

«Έπεσε» η αυλαία στο «9ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο» του ΠΣΑΤ το οποίο διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία (16-19/10).

Το Συνέδριο θα μείνει στην ιστορία για τη μεγάλη παρουσία συνέδρων και τις εξαιρετικές εισηγήσεις των ομιλητών, οι οποίοι άγγιξαν θέματα της αθλητικής καθημερινότητας και έδωσαν τροφή για σκέψη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αποβιώσαντα Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.



*Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κηρύσσει την έναρξη του Συνεδρίου


Θεοδωρακόπουλος:

«Ο σκοπός του Συνεδρίου»


Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τη ΔΟΑ για τη συμπαράσταση στο Συνέδριο είπε: «Σκοπός του συνεδρίου είναι να περάσει μηνύματα σε όλη την αθλητική οικογένεια και όχι να ασχοληθεί με συντεχνιακά θέματα». Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στην πλούσια θεματολογία του 9ου Διεθνούς Αθλητικού Σχολείου του ΠΣΑΤ. Και συμπλήρωσε: «Ο ΠΣΑΤ έχει αγκαλιάσει τον αθλητικό τουρισμό, καθώς βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιφέρειας και αλλάζει τη νοοτροπία στρέφοντας τους πολίτες προς την άσκηση,» είπε χαρακτηριστικά και στη συνεχεία ευχαρίστησε τον Μεγάλο Χορηγό του ΠΣΑΤ Winmasters.


*Ο Βασίλης Μάστορας κατά τη διάρκεια της εισήγησης του


Η εκπρόσωπος του ΚΟΑ


Η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού οργανισμού Αθλητισμού, Μαίρη Χαραλάμπους- Παπαμιλτιάδη, μίλησε για τις τάσεις και προκλήσεις του αθλητικού τουρισμού. «Ο αθλητικός τουρισμός, που ξεκίνησε σε πιο οργανωμένη βάση στην Κύπρο λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004, έχει να δώσει ακόμη περισσότερα και στόχος μας είναι να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη του, αλλά πάντα εξυπηρετώντας και τους στόχους του αθλητισμού», τόνισε για να συνεχίσει πως «ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους είναι η αύξηση της χρήσης κι επισκεψιμότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν και να αυτοχρηματοδοτούνται».


*Ο Δημήτρης Κανελλάκης μέλος του δ.σ. του ΠΣΑΤ απονέμει τιμητική πλακέτα στη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Μαίρη Χαραλάμπους- Παπαμιλτιάδη

H πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σοφία Σακοράφα, ήταν η πρώτη εισηγήτρια της θεματικής «Ο ελληνικός αθλητισμός στον δρόμο για το Παρίσι». Η Σοφία Σακοράφα απαρίθμησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο ΣΕΓΑΣ, λόγω της έλλειψης χώρων άθλησης και πιστοποιημένων σταδίων διεξαγωγής αγώνων, αλλά και της μειωμένης ετήσιας τακτικής επιχορήγησης.


*Ο Κοσμήτορας του ΑΠΘ Καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Γιώργος Τζέτζης



Ο Ημιμαραθώνιος των «κουζουλών»

Εντυπωσιακή ήταν η ομιλία του μέλους της οργανωτικής επιτροπής Ημιμαραθωνίου Κρήτης, Κυριάκου Καραγιώργη που μίλησε για τη διοργάνωση την οποία «βάπτισε», «Αγώνα από 40 κουζουλούς» που δημιουργήθηκε στο Αρκαλοχώρι «κόντρα σε κάθε λογική, στη μέση του πουθενά ( σε νησί και όχι σε πρωτεύουσα νομού). «Ο Αγώνας έχει τη δική του ταυτότητα: αξιοποίηση όλων εργαλείων δημοσιότητας, χιουμοριστικά βιντεάκια 45 χιλιάδες ακολούθους, προβολή από ΜΜΕ, δεν κάνει εκπτώσεις σε ασφάλεια και ποιότητα, ενώ εμπεριέχει κρητική φιλοξενία, γευσιγνωσία, πολιτισμό και είναι μέρος όλης της κοινωνίας».


Ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, παρουσίασε τις κεντρικές πολιτικές που έχει κάνει το Υφυπουργείο σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ. «Προσπαθούμε για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του αθλητισμού, τη δημιουργία νέων σύγχρονων και ασφαλών υποδομών, την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την ισάξια αντιμετώπιση σε όλα τα αθλήματα. Προσπαθούμε να βρούμε πώς γίνεται η σύνδεση του αθλητισμού με τις κοινωνικές αξίες. Έχω φτιάξει ένα μικρό δίκτυο εθελοντών στο ΟΑΚΑ που προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που υπήρχαν».

* Η Σοφία Σακοράφα στο βήμα και συντονιστής ο προϊστάμενος του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ3 Γιώργος Τραπεζανίδης



Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Κατάρ 2022», Σάκης Μπατσίλας,
συνδέθηκε, μέσω zoom, με το 9ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία, από την Ντόχα και μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο που αρχίζει στις 20 Νοεμβρίου.

«Έχουμε αρκετές πρωτιές, καινούρια πράγματα που θα δει ο κόσμος,» είπε ο Σάκης Μπατσίλας και ανέφερε κάποιες από αυτές, ενώ τόνισε για τους φιλάθλους: «Το 60% είναι θεατές από το εξωτερικό και το 40% γηγενείς από το Κατάρ», ενώ ο δημοσιογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος, μίλησε για τις εμπειρίες του από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο Συνέδριο έγιναν μεταξύ των άλλων και εισηγήσεις για την εξέλιξη των media και την προστασία του περιεχομένου τους.

Ακόμη υπογράφηκε Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΠΣΑΤ και του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Οι τετραήμερες εργασίες του 9ου Συνεδρίου του ΠΣΑΤ καλύφθηκαν απευθείας μέσω live streaming από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΣΑΤ στο Facebook και από το κανάλι του ΠΣΑΤ στο Youtube.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.