90 χρόνια ζωής η Ομόνοια Σίνδου

Metrosport Team27 Νοεμβρίου 2020

Τα 90χρονα από την ίδρυση της γιορτάζει φέτος η Ομόνοια Σίνδου αν και οι συνθήκες λόγω του κορωνοιού δεν βοηθάνε ώστε να γιορταστεί αυτή η επέτειος με τον τρόπο που θα ήθελε ο σύλλογος. 

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Γιάννης Κεχαγιάς έχει αφιερώσει 28 χρόνια της ζωής του στην Ομόνοια καθώς για 13 χρόνια φόρεσε τη φανέλα της, πέντε από τα 29 συνολικά που ήταν προπονητής εργάστηκε στην Ομόνοια, ενώ από το 2011 είναι πρόεδρος της ομάδας. 

Τι επισήμανε ο ίδιος: «Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γιορτάσουμε τα 90χρονα από την ίδρυση της ομάδας. Η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια είχε όχι μόνο μια σταθερή πορεία που ενέπνεε σιγουριά και σταθερότητα, αλλά επιτελούσε και ένα αξιόλογο κοινωνικό έργο στη Σίνδο και όχι μόνο. Τα ιδιόκτητα γραφεία της ομάδας βρίσκονται στο Βαμβάκειο κτίριο ενώ ο σύλλογος έχει στη διάθεση του το δημοτικό γήπεδο το οποίο παλαιότερα ήταν περιουσία του συλλόγου αλλά δόθηκε στο δήμο, ενώ υπάρχει και το γήπεδο έναντι του Λυκείου που καλύπτει τις ανάγκες της ακαδημίας».  

 Επιτυχίες της Ομόνοιας Σίνδου Η Ομόνοια έπαιξε έξι αγωνιστικές περιόδους στην Δ’ Εθνική και συγκεκριμένα από το 1992 μέχρι το 1995 και από το 2004 μέχρι το 2007. Στην Α’ κατηγορία που ήταν η μεγάλη κατηγορία της Ενωσης μέχρι το 2000 έπαιξε συνολικά 20 αγωνιστικές περιόδους με πρώτη την περίοδο 1975-1976. 

Την περίοδο 2012- 2013 η Ομόνοια Σίνδου είχε βγει δευτεραθλήτρια καθώς νίκησε τον Ελευθεριακό με 6-5 στα πέναλτι. Είχαν παίξει στα τελευταία παιχνίδια: Μουρμούρας (Τσιλιμίγκρας), Τσιάλμας, Ταταρίδης, Κασιτερίδης, Αλ Παναγιώτη, Κοπάτση, Τσολάτος (90’ Τσαρτσαρής), Τυροβούζης, Καστανιώτης, (Νασούφη), Τσιαβδάρης, Αν. Παναγιώτη, Φ Παπαδόπουλος. 

Η Ομόνοια κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΜ το 1983 καθώς είχε νικήσει τον ΠΑΟ Κουφαλίων με 3-1. Σκόρερ: Σαραμπασίνας (39’), Ισπικούδης (56’), Βαλκανίδης (70’) , Κελεμένης (86’). Είχαν παίξει: Πετρίδης, Κουλιούρης, Δελιτζάκης, Τσολάτος, Μπ. Ταμπακάκης, (88’ Κ. Ταμπακάκης), Καραγιάννης, Ισπικούδης, Ι. Ταμπακάκης, Κελεμένης, Σαραμπασίνας (63’ Μπάτος), Ζ. Μήλιας

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.