Επτά ιδανικές ασκήσεις για να ξεπιαστούν όσοι κάνουν δουλειά γραφείου

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2022

Ένα απλό και εύκολο πρόγραμμα από την fitness trainer Ελευθερία Αναγνωστοπούλου που ξεκλειδώνει τους ώμους, δυναμώνει τον κορμό και ανοίγει τον θώρακα. Ιδανικό για όσους κάνουν δουλειά γραφείου, αλλά και όλους όσους έχουν ανάγκη να ξεπιαστούν!

Για όλους όσοι εργάζονται σε καθιστή θέση στο γραφείο, το πιάσιμο της πλάτης και των ώμων είναι δυστυχώς, μια γνώριμη ενόχληση. Ιδίως την περίοδο της πανδημίας COVID-19 όπου άνθισε η τηλεργασία, οι ακατάλληλες καρέκλες π.χ. της κουζίνας ή της τραπεζαρίας επιδείνωσαν το πρόβλημα.

Γι’ αυτό το λόγο προτεινουμε μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορούν να ξεκλειδώσουν τους ώμους, να «ανοίξουν» τον θώρακα και να ισιώσουν την σπονδυλική στήλη.

Είναι απλές και εύκολες ασκήσεις που προσφέρουν ενδυνάμωση και κινητικότητα της ωμικής ζώνης.

Οι ασκήσεις αυτές είναι ιδανικές για όσους κάνουν δουλειά γραφείου και μπορούν να εκτελεστούν χωρίς καν να σηκωθείτε από την καρέκλα.

Άσκηση 1

Για την πρώτη άσκηση μοιάζει πολύ με κοιλιακούς καθιστούς, αλλά στην πραγματικότητα βοηθά στο άνοιγμα του θώρακος.

Άσκηση 2.

Με την παρακάτω άσκηση τεντώνεται η σπονδυλική χαρίζοντας την κινητικότητα που χρειαζόμαστε τις ώρες που βρισκόμαστε καθιστοί στην καρέκλα του γραφείου.

Άσκηση 3

Συνεχίστε τις απλές ασκήσεις με την κινητικότητα της ωμικής ζώνης.

Άσκηση 4

Η ίδια λογική ακριβώς και εδώ που κυρτώνοντας την πλάτη προσφέρει άνοιγμα του θώρακος.

Άσκηση 5

Συνεχίστε με το άνοιγμα του θώρακος δένοντας τα χέρια πίσω από την πλάτη και απομακρύνοντάς τα αργά αλλά σταθερά από αυτή.

Άσκηση 6

Κλείστε τις ασκήσεις με την παρακάτω απλή κίνηση προσπάθειας να πιάσετε το ταβάνι. Λίγα τεντώματα με μικρές παύσεις και η διάταση σας έχει ήδη προσφέρει καλύτερη θέση πλάτης από πριν.

Άσκηση 7

Η ίδια άσκηση απλά με μία μεγαλύτερη κίνηση των χεριών. Τώρα σίγουρα θα νιώσετε ότι έχετε ξεκλειδώσει κάθε σημείο του σώματος σας.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.