Euro 2020 - 6ος όμιλος: Ο «όμιλος του θανάτου»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου31 Μαΐου 2021

Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, έτσι και στο φετινό Euro υπάρχει ένας όμιλος που περιγράφεται ως «όμιλος θανάτου». Ο έκτος. Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία θα παλέψουν για τις δύο θέσεις, με τους αγώνες να έχουν τον χαρακτήρα τελικού σε κάθε αγωνιστική. Και η Ουγγαρία απλώς ελπίζει σε μία αξιοπρεπή παρουσία. 

Γαλλία: Στον αστερισμό του Εμπαπέ 



Ήρθε πρώτη στον 8ο προκριματικό όμιλο με 25 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη δεύτερη Τουρκία. Στον όμιλο είχε οκτώ νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα και γκολ 25-6.


Όσον αφορά το παρελθόν της στα Euro, κατέλαβε την 1η θέση δύο φορές (1984, 2000), την 2η θέση μία (2016) και την 3η θέση μία (1996) σε εννέα παρουσίες. Έχει ως στόχο, φυσικά, την κατάκτηση, διαθέτοντας στο ρόστερ παίκτες παγκοσμίου κλάσης, όπως ο Εμπαπέ και ο Καντέ. 

ΑΣΤΕΡΙ 

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ: Το πιο ηχηρό όνομα, αλλά και ο παίκτης από τον οποίο όλοι επιθετικά περιμένουν τα περισσότερα είναι ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ. Είτε αγωνιστεί ως δίδυμο με τον Ζιρού, είτε με τον Γκριεζμάν τα φώτα θα πέφτουν πάνω του. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 

ΝΤΙΝΤΙΕ ΝΤΕΣΑΜΠ: Έγραψε ιστορία με την χρυσή γενιά που οδήγησε την Γαλλία στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου και θα προσπαθήσει να το επαναλάβει και ως προπονητής. Πριν αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας του πέρασε από τους πάγκους της Μονακό, Γιουβέντους και Μαρσέιγ. 

Γερμανία: Υπόδειγμα σοβαρότητας 



Προκρίθηκε ως πρώτη στον 3ο προκριματικό όμιλο με δύο βαθμούς περισσότερους από την Ολλανδία. Στον όμιλο είχε επτά νίκες, καμία ισοπαλία και μια ήττα και γκολ 30-7.


Όσον αφορά το παρελθόν της στα Euro, κατέλαβε την 1η θέση τρεις φορές (1972, 1980, 1996), την 2η θέση τρεις (1976, 1992, 2008) και την 3η θέση, επίσης, τρεις (1988, 2012, 2012) σε δώδεκα παρουσίες και πάντα, με «όπλο» την σοβαρότητά της, έχει ως στόχο την κατάκτηση είτε πρόκειται για Euro, είτε για Μουντιάλ. 

ΑΣΤΕΡΙ 

ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΟΪΕΡ: Θεωρείται και όχι άδικα ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου. Σημείο αναφοράς στην Μπάγερν Μονάχου, ο έμπειρος τερματοφύλακας θα είναι αυτός που έχει την ευθύνη όχι μόνο να κρατήσει το μηδέν, αλλά και να καθοδηγήσει την υπόλοιπη άμυνα. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 

ΧΟΑΚΙΝ ΛΕΒ: Σε συλλογικό επίπεδο έφτασε στην κορυφή με την Στουτγάρδη κατακτώντας το Κύπελλο UEFA και με την Εθνική στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το Μουντιάλ του 2014. Αυτό που του μένει είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που του στέρησαν οι Ισπανοί το 2008. 

Πορτογαλία: Με την σφραγίδα του Σάντος 




Τερμάτισε δεύτερη στον δεύτερο προκριματικό όμιλο, συγκεντρώνοντας 17 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρώτη Ουκρανία. Σημείωσε πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα με τέρματα 22-6.

Όσον αφορά το παρελθόν της στα Euro, κατέλαβε την 1η θέση μία φορά (2016), την 2η θέση μία (2004) και την 3η θέση τρεις (1984, 2000, 2012) σε επτά παρουσίες.


ΑΣΤΕΡΙ 

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ: Παρόντος του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, του Κριστιάνο Ρονάλντο, επισκιάζονται όλοι οι υπόλοιποι. Τόσο σε επίπεδο προσωπικότητας, όσο και σε αγωνιστικό οι εμφανίσεις του θα είναι καταλυτικές για να οδηγηθεί η Πορτογαλία στην διάκριση. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ: Κάτι παραπάνω από γνώριμος στο ελληνικό κοινό, ενώ έχει περάσει από τους πάγκους όλων των μεγάλων της Πορτογαλίας. Ο Φερνάντο Σάντος έγινε ο πρώτος που έστειλε την Πορτογαλία στην κορυφή της Ευρώπης. Στόχος του να επαναλάβει τον θρίαμβο... 

Ουγγαρία: Το μεγάλο αουτσάιντερ 



Τερμάτισε τέταρτη στον 5ο προκριματικό όμιλο και πήρε την πρόκριση μέσω των πλέι-οφ του Nations League. Στον όμιλο συγκέντρωσε 12 πόντους με τέσσερις νίκες, καμία ισοπαλία και τέσσερις ήττες, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Ουαλία. Τα γκολ της ήταν 8-11. Όσον αφορά το παρελθόν της στα Euro, έχει να επιδείξει μία 3η θέση (1964) και μία 4η θέση (1972) σε τρεις παρουσίες. Στόχος της να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο. 


ΑΣΤΕΡΙ 

ΓΟΥΙΛΙ ΟΡΜΠΑΝ: Ο 28χρονος στόπερ της Λειψίας έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο με συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα και το Champions League και θα είναι βαρόμετρο στην αμυντική λειτουργία της Ουγγαρίας. Έχει και έφεση στο σκοράρισμα, καθώς πέρσι μέτρησε στο γερμανικό πρωτάθλημα τέσσερα τέρματα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 

ΜΑΡΚΟ ΡΟΣΙ: Μετά την θητεία του σε πάγκους ιταλικών ομάδων μικρών κατηγοριών ανέλαβε το 2012 την Χόνβεντ και έγινε γνωστός στο ουγγρικό κοινό. Έπειτα από έξι χρόνια στην πρωτεύουσα της χώρας ανέλαβε την εθνική.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.