4+1 μεταγραφές για άμεση «θωράκιση» της άμυνας του Άρη

Metrosport Team14 Απριλίου 2020

Η απουσία του Φραν Βέλεθ από τον βασικό κορμό της νέας σεζόν, είναι το μοναδικό δεδομένο που υπάρχει αυτή στη στιγμή στον Αρη. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και ως εκ τούτου δημιουργείται ήδη ένα σημαντικό κενό στην τετράδα μπροστά από τον τερματοφύλακα. 

Ούτως ή άλλως, όμως, οι κιτρινόμαυροι εξ αρχής είχαν θέσει ως προτεραιότητα στο μεταγραφικό τους σχεδιασμό τη θωράκιση των μετόπισθεν του Αρη και ουσιαστική την κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων που είχε το ρόστερ από τον περσινό λανθασμένο σχεδιασμό της ομάδας. Λαμβάνοντας ως δεδομένα τόσο την αποχώρηση του Βέλεθ, όσο και το ελλειμματικό ρόστερ, οι κιτρινόμαυροι θα κινηθούν για την απόκτηση τουλάχιστον τεσσάρων αμυντικών. Αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον του Λούκας Σάσα. Αν δηλαδή ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος δεχτεί πρόταση από ομάδα η οποία θα καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης που έχει στο συμβόλαιό του με τον Αρη και παραχωρηθεί, τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται το μεγάλο κενό που θα προκύψει στη θέση “Νο6”. Στην εξίσωση των παικτών που είναι υποψήφιοι για πώληση βέβαια πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον Λίντσεϊ Ροζ, ο οποίος επίσης βρίσκεται στο ραντάρ ομάδων από το εξωτερικό και στην ΠΑΕ αναμένουν σύντομα ότι θα έρθει πρόταση.

Η εξήγηση για τις τέσσερις κινήσεις

Σε ό,τι αφορά την τετράδα μπροστά από τον τερματοφύλακα, στον Αρη κινούνται ήδη για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών και δύο ακραίων. Αυτές οι τέσσερις επιλογές θεωρούνται σίγουρο ότι θα γίνουν, είναι αναγκαίες αν προτιμάτε. 

Υπό την έννοια ότι, το ρόστερ χρειάζεται: 1) έναν παίκτη ως αντί-Βέλεθ, με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά δηλαδή του Ισπανού, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα και στην ανάπτυξη της ομάδας από την άμυνα. Γρήγορος και καλός χειριστής της μπάλας. 

2) Ανεξάρτητα με το αν ο Ροζ θα μείνει ή θα πουληθεί, θα γίνει κίνηση για την απόκτηση και δεύτερου κεντρικού αμυντικού, καθώς το συμβόλαιο του Ούγκο Σόουζα λήγει και μέχρι τώρα δεν του έχει γίνει πρόταση, ενώ μαζί με τον Γάλλο συμβόλαιο συνεχίζει να έχει και ο Δεληζήσης. 

3) Ο κακός σχεδιασμός που έγινε το περσινό καλοκαίρι ήταν η αιτία για να πέσει όλο το βάρος της αριστερής πλευράς στον Μιχάι Κόρχουτ. Ελλείψει άλλης επιλογής ο Ούγγρος ήταν… non-stop, οπότε είναι σίγουρη μία προσθήκη στ’ αριστερά. Με δεδομένο φυσικά πως ο Κόρχουτ θα αποδεχτεί την πρόταση για ανανέωση. 

 4) Την τρέχουσα σεζόν ο Αρης είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έπαιξε δίχως “καθαρό” δεξιό οπισθοφύλακα. Πλήρωσε αδρά την ΑΙΚ για τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο οποίος όμως ποτέ δεν κατάφερε να μπει στο κλίμα και στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, να αποδώσει βάσει της αξίας του και του ντόρου που είχε δημιουργεί γύρω από τη μεταγραφή του. Ενώ ξεκίνησε βασικός έχασε γρήγορα τη θέση του και από τον Ιανουάριο και μετά ήταν μεταξύ πάγκου και… κερκίδας. Ο Σουηδός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, αλλά παραμένει ερωτηματικό η παραμονή του στην ομάδα. Συζήτηση με τη διοίκηση πάντως, πρόκειται να γίνει. 

 Από τη στιγμή που δεν είχε δοθεί ευκαιρία στον Δημήτρη Κωνσταντινίδης, ο οποίος από τον περασμένο Δεκέμβριο αποτελεί παρελθόν, το βάρος επωμίστηκε κατά κύριο λόγο ο Ροζ. Ναι μεν ο Γάλλος ανταποκρίθηκε και συνέβαλε τα μέγιστα, αλλά η απόκτηση τουλάχιστον ενός δεξιού μπακ (ίσως και δύο παικτών σε αυτή τη θέση) θεωρείται αναγκαία. Και προς αυτή την κατεύθυνση οι ιθύνοντες του μεταγραφικού σχεδιασμού “οργώνουν” την αγορά (κυρίως) του εξωτερικού.

*Aπό την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/4)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.