38 χρόνια παιδικά Πρωταθλήματα: Τριήμερο εκδηλώσεων

Metrosport Team26 Μαΐου 2022

Φέτος συμπληρώνονται 38 χρόνια διοργάνωσης Πρωταθλημάτων Υποδομών από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας (1985 – 2022) οι οποίοι θα ολοκληρωθούν με την τέλεση των τελικών αγώνων (μικροί και μεγάλοι) στις κατηγορίες Κ 14, Κ 15, Κ 16 και Κ 17 για την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 στο Αθλητικό Κέντρο της Ενωσης στη Μίκρα.

Στη φετινή διοργάνωση υπήρξε έντονος συναγωνισμός μεταξύ των ομάδων και τους αγώνες παρακολούθησαν πλήθος κόσμου.

Οι μικροί ποδοσφαιριστές, εκτός από το χειροκρότημα που απέσπασαν, ανέδειξαν το πλούσιο ταλέντο τους και έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων Τελικών θα ανακηρυχθεί ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής (MVP) του κάθε αγώνα από μικτή Επιτροπή που θα συγκροτηθεί με ευθύνη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομών και Ανάπτυξης της ΕΠΣ Μακεδονίας και, εφόσον υπάρξει, θα απονεμηθεί έπαινος fair play (ευ αγωνίζεσθαι) στον ποδοσφαιριστή που θα προβεί σε συγκεκριμένη ενέργεια.

Την Παρασκευή 27 Μαϊου 2022 και ώρα 18.30 θα γίνει η παρουσίαση των ομάδων που συμμετέχουν στους μεγάλους Τελικούς και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198), παρουσία των προπονητών των διαγωνιζόμενων ομάδων και των αρχηγών κάθε ομάδας.

Στη συνέντευξη θα μιλήσουν οι προπονητές Χρήστος Σαρακατσιάνος του Καμπανιακού, Ιωάννης Μανίκας του σωματείου «ΑΜΠΣ Διάπλασις», Κυριάκος Μπιμπισίδης του σωματείου «Μπέμπηδες 2000», Γρηγόριος Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης Κ 16 (1), Ανέστης Τσιτενίδης του σωματείου «Ντίνος Κούης», Μιχάλης Αναστασιάδης του Αλέξανδρου Κιλκίς, Κώστας Γιότκος του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης (Κ 14) και Σάκης Αναστασιάδης του Πήγασου Σερρών.

Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας και ώρα 19.30 θα γίνει παρουσίαση του θέματος: «Η απενοχοποίηση του ποδοσφαίρου μέσα από τα μάτια των μικρών αθλητών» σ’ όλους τους αθλητές που συμμετέχουν στους μικρούς και μεγάλους τελικούς στις κατηγορίες Κ 14, Κ 15, Κ 16, Κ17 και στους γονείς τους.

Ομιλητές θα είναι ο ψυχίατρος, Παναγιώτης Γεωργάκας, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και προπονητής ποδοσφαίρου, Νίκος Φράγκος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Μακεδονίας, Παναγιώτης Γιουρούκαλης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση περιπτώσεων fair play (ευ αγωνίζεσθαι) στις διαγωνιζόμενες ομάδες και τους ποδοσφαιριστές και θα τονιστεί η σημασία εφαρμογής του κατά τη διάρκεια τέλεσης των αγώνων τους. Ταυτόχρονα θα συγκεντρωθεί αθλητικό υλικό που θα διατεθεί για τις ανάγκες ομάδων παιδικών δομών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μικρών και μεγάλων τελικών αγώνων των Πρωταθλημάτων Υποδομών, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Μαϊου 2022 στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα, έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ 2022

Κατηγορία Κ 17 - Μικρός Τελικός (Θέσεις 3-4)

Δράση Αρδαμερίου – Ποσειδώνας Καλαμαριάς

Γήπεδο: Μίκρας ΕΠΣΜ (χόρτο) – ώρα:9.30

Κατηγορία Κ 16 – Μικρός Τελικός (Θέσεις 3-4)

Καμπανιακός – ΝΠΣ Βέροια 2019

Γήπεδο: Μίκρας ΕΠΣΜ (χόρτο) – ώρα:11.30

Κατηγορία Κ 16 – Μεγάλος Τελικός (Θέσεις 1-2)

Μπέμπηδες 2000 – Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης (1)

Γήπεδο: Μίκρας ΕΠΣΜ (χόρτο) – ώρα:16.45

Κατηγορία Κ 17 – Μεγάλος Τελικός (Θέσεις 1-2)

Καμπανιακός – ΑΜΠΣ Διάπλασις

Γήπεδο: Μίκρας ΕΠΣΜ (Χόρτο) – ώρα:18.45

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2022

Κατηγορία Κ 14 – Μικρός Τελικός (Θέσεις 3-4)

Κεραυνός Ωραιοκάστρου – ΑΣ Αστέρια

Γήπεδο: Μίκρας ΕΠΣΜ (χόρτο) – ώρα:9.30

Κατηγορία Κ 15 - Μικρός Τελικός (Θέσεις 3-4)

Λύκοι Δημ. Π. Μελά – ΑΟ Κιλκισιακός

Γήπεδο: Μίκρας ΕΠΣΜ (χόρτο) – ώρα:11.30

Κατηγορία Κ 14 - Μεγάλος Τελικός (Θέσεις 1-2)

Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης – Πήγασος Σερρών

Γήπεδο: Μίκρας ΕΠΣΜ (χόρτο) – ώρα:17.00

Κατηγορία Κ 17 - Μεγάλος Τελικός (Θέσεις 1-2)

Ντίνος Κούης – Αλέξανδρος Κιλκίς

Γήπεδο: Μίκρας ΕΠΣΜ (χόρτο) – ώρα:19.00

Σ’ όλους τους παραπάνω αγώνες θα υπάρξει εισιτήριο γενικής εισόδου αξίας 2,00 ευρώ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα κατατεθούν στο ειδικό λογαριασμό της Ένωσης που αφορά στην κάλυψη εξόδων για χειρουργικές επεμβάσεις ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.