Άρης: Επόμενος στόχος είναι η παρουσία φιλάθλων στον τελικό

Metrosport Team18 Απριλίου 2024

Στη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλε απέναντι στην προσπάθεια πολλών για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο Αρης είχε ένα βασικό και ανίκητο όπλο, την προκήρυξη του θεσμού. Κι έτσι κατάφερε να βγει νικητής μέσα από τον ορισμό του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Τώρα θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει και την παρουσία φιλάθλων.

Οι «κίτρινοι» δεν ενέδωσαν στις πιέσεις που ένιωσαν από πάσα κατεύθυνση. Κράτησαν στιβαρά τα πόδια τους στο έδαφος επιμένοντας στην ισονομία και την εφαρμογή της προκήρυξης του Κυπέλλου, η οποία ανέφερε ξεκάθαρα… Πανθεσσαλικό Στάδιο και φυσικά δεν μπήκαν στην παγίδα ουσιαστικής ενασχόλησης με διάφορα παραπλανητικά δημοσιεύματα, αλλά είχαν θεσμική αντίδραση επιμένοντας στα όσα ορίζει η προκήρυξη. Παράλληλα αντίκρουσαν μερικά από τα επιχειρήματα των πλευρών που επιδίωξαν λυσσαλέα να οδηγήσουν τον τελικό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας τα οποία έκαναν λόγο για το πιο ασφαλές γήπεδο στην Ελλάδα αποκρύπτοντας ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας που προβλέπει ο νέος αθλητικός Νόμος. Καθώς η ΕΠΟ ενημέρωσε επισήμως την COSMOTE για τη διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αυτομάτως έκλεισε το κεφάλαιο «έδρα». Τώρα οι «κίτρινοι» εστιάζουν στις συνθήκες διεξαγωγής αυτού καθώς θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα πραγματοποιηθεί παρουσία φιλάθλων.

Η διαφορά με τη… μάχη που δόθηκε για την έδρα έχει να κάνει με το ότι οι συνθήκες διεξαγωγής του τελικού θα αποφασιστούν από άλλους φορείς. Καταρχάς, από το αν ο Δήμος Βόλου και ο Αχιλλέας Μπέος θα τηρήσει τη δέσμευσή του για την εγκατάσταση καμερών υψηλής ευκρίνειας. Αν το πράξει, από τη στάση που θα κρατήσει ο επίσημος Παναθηναϊκός καθώς οι οπαδοί των «πράσινων» επίσης έχουν ζητήσει – μέσω επίσημης θέσης τους – να είναι στο γήπεδο. Κυρίως όμως, η ΔΕΑΒ και η Αστυνομική Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο φορείς οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα διαμορφώσουν τις θέσεις τους αναλόγως της κατεύθυνσης που θα λάβουν από την Κυβέρνηση. Ενα ερώτημα λοιπόν αφορά τις προθέσεις της τελευταίας. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλει τη διοργάνωση μιας γιορτής του ποδοσφαίρου ή έχει διαφορετικές σκέψεις;

Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι ο Αρης έχει ζητήσει την παρουσία φιλάθλων και περιμένει τόσο από την ΕΠΟ όσο και τον Δήμο Βόλου τα πράξουν… τα δέοντα για να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις. Οι «κίτρινοι» εκτιμούν ότι ένα άρτιο αστυνομικό σχέδιο μπορεί να λειτουργήσει ως εχέγγυο πραγματοποίησης του τελικού του Κυπέλλου παρουσία οπαδών των δύο ομάδων, γι’ αυτό θεωρούν ότι όλα βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια των θεσμικών φορέων. Αν λοιπόν πράγματι θέλουν μια γιορτή του ποδοσφαίρου δεν έχουν τίποτε λιγότερο να κάνουν από το να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.