Τα παιχνίδια που γράφουν ιστορία «απαιτούν»… κατάθεση ψυχής

Δημήτρης Μπούζας18 Απριλίου 2024

Τα περισσότερα από αυτά που προγραμματισμένα επισημαίνουμε για το βραδινό παιχνίδι, τα αποτυπώσαμε επιτομικά στον τίτλο μας. Από εκεί και πέρα εκείνο που ενδιαφέρει και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό, είναι ο ρόλος ξεχωριστά του καθένα και η συμμετοχή του στην κατάκτηση ενός πολύ φιλόδοξου ευρωπαϊκού στόχου. Το πως δηλαδή θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ώστε να επιτευχθεί το μεγάλο «ζητούμενο».

Η καταξίωση ήταν από την αρχή της χρονιάς ένας από τους τρεις βασικούς στόχους για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Γιατί όχι και για τον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ». Ιδού λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία. Σε προηγούμενα σχόλια μας είχαμε υποστηρίξει την άποψη, ότι η συγκεκριμένη αποστολή σαφέστατα παρουσιάζει δυσκολίες λόγω των δυνατοτήτων της αξιόμαχης και επικίνδυνης βελγικής ομάδας. Καταθέτοντας όμως συγχρόνως και την βεβαιότητα μας, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, για το ότι ο στόχος της πρόκρισης είναι προσβάσιμος και εφικτός. Με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι θα δούμε το βράδυ τον πραγματικό ΠΑΟΚ ή αν θέλετε τον ΠΑΟΚ των μεγάλων και ιστορικών ευρωπαϊκών επιτυχιών.

«Επιστρέφοντας» στον τίτλο μας, στεκόμαστε στην έκφραση: «Κατάθεση ψυχής». Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως σε ένα παιχνίδι όπως το βραδινό, κορυφαίο ρόλο θα διαδραματίσει το πάθος και η ευψυχία. Αυτό το τελευταίο θα αναζωπυρωθεί μέσα σε ένα καμίνι όπως αναμένεται και όπως είναι σίγουρο να είναι το βράδυ η Τούμπα, η θρυλική έδρα του λαοφιλέστατου συλλόγου. Στο περιθώριο του αγώνα πολύς λόγος έγινε και γίνεται για το ενδεχόμενο μιας «αντίδρασης» για τα όσα καταγγέλθηκαν και αφορούν κατά κύριο λόγο την συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας. Σαφέστατα δεν έχουν καμία ευθύνη και συμμετοχή σε αυτήν οι οπαδοί της Μπριζ.

Επομένως όποιος διανοηθεί να προκαλέσει το παραμικρό σε βάρος τους, θα πρέπει να απομονωθεί έγκαιρα και να καταγγελθεί αποφασιστικά. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι περιθωριακοί που τους βολεύει το συγκεκριμένο παιχνίδι για να προκαλέσουν χάος και να επιφέρουν ένα συντριπτικό πλήγμα στον ΠΑΟΚ. Να εκλάβουν δηλαδή σαν ιδανική ευκαιρία το παιχνίδι και την υπόπτως διακινούμενη πιθανή «αντίδραση». Αν η κατάσταση ξεφύγει, το ενδεχόμενο να μπει ο ΠΑΟΚ σε μεγάλες περιπέτειες είναι προφανώς μεγάλο. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στο συγκεκριμένο θέμα. Όσο για τον κόουτς και τους παίκτες που θα επιλέξει, κρατάμε την υπόσχεση τους ότι θα παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους, καταθέτοντας ακόμη και την ψυχή τους.

ΥΓ: Στο τελευταίο σχόλιο μας, ταράξαμε κάπως τα νερά για τα πλέι οφ, αποκαλύπτοντας ενδείξεις (και «σκιές»), που είναι σε θέση αλλά και στοχεύουν να χειραγωγήσουν και να νοθεύσουν τις συνθήκες διεξαγωγής τους. Το «μαγειρείο» της ΚΕΔ αυτές τις μέρες δουλεύει διπλοβάρδιες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.