Αίσθηση του τεράστιου κινήτρου και πίστη, «όπλα» για τον ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης11 Απριλίου 2024

Στη φετινή εξαιρετική πορεία του ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ, μπορούμε να βρούμε αρκετά ομαδικά και ατομικά λάθη στη διάρκεια των αγώνων, αλλά η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι υπήρχε ένα μόνο ψεγάδι. Η κακή εμφάνιση στο Ζάγκρεμπ και η ήττα από την Ντινάμο, που είναι και η μοναδική μέχρι στιγμής. Το τρομερό λάθος του Οτο, που έδωσε ασίστ στον Πέτκοβιτς για να πετύχει το 1-0 και η πλήρης αποσυναρμολόγηση του αμυντικού μηχανισμού που έφερε το 2-0 συνδυάστηκε με την επιθετική απραξία του ΠΑΟΚ, που απείλησε σε όλο το ματς μόνο δύο φορές, μία στο 84' και μία στο 90'+5' και ενώ μέχρι τότε ο Κοτάρσκι δεν επέτρεψε αυτή η ήττα να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα προς αποφυγή στη σημερινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς με την Κλαμπ Μπριζ. Επικές ανατροπές σαν εκείνη με το 5-1 επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη ρεβάνς της Τούμπας, δεν είναι εύκολο να επιτυγχάνονται συχνά. Ούτε πρέπει να γίνονται απαραίτητες για να κερδηθεί μια πρόκριση απέναντι σε έναν αντίπαλο κατώτερο ή και ισοδύναμο.

Η βελγική ομάδα δεν είναι καλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Μπήκε στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος χωρίς βάσιμες ελπίδες για τον τίτλο, άρχισε με μια ισοπαλία απέναντι στη συμπολίτισα Σερκλ και μόλις την περασμένη Κυριακή κατάφερε να κάνει πέντε τους βαθμούς της διαφοράς από την κορυφή νικώντας την πρωτοπόρο Αντερλεχτ και επωφελούμενη από τις δύο απρόσμενες σερί ήττες της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ από την Γκενκ και τη Σερκλ Μπριζ. Αλλά ακόμη και να γίνει το θαύμα να κόψει πρώτη το νήμα, τι αλλάζει; Ξέρουμε όλοι ότι ούτε πιο ποιοτική ομάδα είναι από τον ΠΑΟΚ, ούτε πιο έμπειρη.

Στο ρόστερ των 25 παικτών της, οι 9 είναι ηλικίας άνω και οι 16 κάτω των 25 ετών. Κύριο προσόν της είναι η φρεσκάδα, η ενέργεια, τα πολλά τρεξίματα, αλλά η απειρία των πολλών νεαρών παικτών αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγάλη αδυναμία της. Ας μην το κουράζουμε πολύ. Ενας κανονικός ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την Κλαμπ Μπριζ. Το μόνο που έχει να φοβάται είναι ο κακός εαυτός του. Αυτός που είδαμε στο Ζάγκρεμπ. Αυτός που δεν υπάρχουν περιθώρια να δούμε ούτε τώρα στα προημιτελικά, ούτε και στα ημιτελικά, στα οποία σίγουρα θα περάσει ο ΠΑΟΚ αν, απλά, σταθεί στο ύψος του.

Ναι, η ομάδα υποβάλλεται σε μια αδιάκοπη ταλαιπωρία με συνεχόμενους απαιτητικούς αγώνες. Ναι, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ για να μην εξουθενώνονται σωματικά και ψυχολογικά. Ναι, η πίεση είναι τρομακτική. Αλλά νιώθουν ότι το κίνητρο είναι τεράστιο. Και στο Πρωτάθλημα και στο Κόνφερενς Λιγκ. Αυτό είναι που τους δίνει ώθηση και τους καθοδηγεί. Και δεν είναι μόνο ότι θέλουν πολύ να πετύχουν τον στόχο τους και στα δύο ταμπλό, είναι και ότι το πιστεύουν. Αυτή η πίστη ίσως αποδειχθεί τελικά ότι ήταν το πιο ισχυρό όπλο τους.

ΥΓ. Προφανώς η Κλαμπ Μπριζ δεν θα παίξει παθητικά σήμερα. Θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα της για να έρθει στην Τούμπα με αβαντάζ. Ζάχαρη στο ψωμί του ΠΑΟΚ και πεδίον δόξης λαμπρόν σε “ανοιχτό” γήπεδο. “Βλέπω” ματς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Αρκεί, είπαμε, να δούμε πάλι απόψε τον κανονικό ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.