Μια ήττα που σίγουρα δεν άξιζε ο Άρης

Βασίλης Βλαχόπουλος08 Απριλίου 2024

Ο Παναθηναϊκός πήρε το αποτέλεσμα και ο Αρης (ξέ)μεινε με τις εντυπώσεις καθώς αυτό που συνέβη χθες στο «Κλ. Βικελίδης» προφανώς δεν απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Βάσει απόδοσης, ευκαιριών και γενικής εικόνας, αυτή η ήττα δεν άξιζε στην ομάδα του Ακη Μάντζιου. Σε μεγάλο βαθμό ήταν προϊόν τύχης αλλά και των στιγμών που αξιοποίησε ο Παναθηναϊκό. Αν κανείς ρίξει μια ματιά στη στατιστική θα διαπιστώσει την απόλυτη ισορροπία σε κατοχή μπάλας αλλά και τον διπλάσιο αριθμό τελικών προσπαθειών (22 έναντι 10 για τους «κίτρινους»). 

Μόνο όμως που ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο στην αξιοποίηση των λαθών. Σαν αυτό του Μπράμπετς στο 62ο λεπτό το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο καθώς έγινε σε μια στιγμή όπου οι «κίτρινοι» δεν είχαν απλά τον έλεγχο του αγώνα αλλά επενδύοντας στο άγχος και την πίεση του αντιπάλου έβγαζαν φάσεις στο transition παιχνίδι. Και παρότι δεν αξιοποίησαν αρκετές από αυτές που είχαν, φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να βρουν το γκολ.

Το ίδιο ίσχυσε και στη συνέχεια καθώς ο Παναθηναϊκός λειτούργησε σα να ήταν στο δωμάτιο του πανικού, με μαζική οπισθοχώρηση και ο Αρης είχε τα ηνία του παιχνιδιού βγάζοντας τη μία τελική μετά την άλλη, έχοντας όμως απέναντί του τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού αλλά και τον Γιεντβάι ο οποίος τον έσωσε στο 90’. Γενικώς, στον Αρη δεν άξιζε αυτό που εισέπραξε χθες γιατί ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, πολλές φορές όμως στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Πέραν αυτών, οι «κίτρινοι» διαχειρίστηκαν σωστά και τις… μικροπολιτικές του αντιπάλου καθώς φαινόταν από τις αντιδράσεις των παικτών του Παναθηναϊκού η πίεση που ήθελαν να ασκήσουν και στον Σκοπιανό Στάβρεφ. Γκρίνια και διαμαρτυρίες σε κάθε φάση αλλά επί της ουσίας, θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Γιεντβάι από το πρώτο ημίχρονο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Εν τέλει, αν το χθεσινό παιχνίδι ήταν προσομοίωση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας – γιατί υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των δύο αγώνων – ο Αρης ξέρει ότι για να υλοποιήσει τον δικό του στόχο θα πρέπει να παρουσιαστεί ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια. Γιατί οι 22 τελικές με μηδέν γκολ είναι κακή αναλογία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.