Μικρός το δέμας… με τεράστιο αγωνιστικό ανάστημα!

Αρις Νικολάκης03 Απριλίου 2024

Κατ’ αρχήν να μη λησμονήσουμε. Και να υπομνήσουμε πως η Λαμία δεν έρχεται στη Θεσσαλονίκη για καφέ στην παραλία της. Έτσι; Δεν τα έχει παρατήσει. Δεν κάνει αγγαρεία η Λαμία, με λίγα λόγια. Τούτο καθώς στον ΠΑΟΚ η «τσίτα» με το «χαλλλαρά» είναι πλάτη με πλάτη. Δεν πρέπει – λέμε εμείς – να πάρουν ανάσα απόψε στην Τούμπα, οι φιλοξενούμενοι. Στην «τσίτα» πρέπει να είναι οι γηπεδούχοι. Για να περιμένουν μετά «χαλλλαρά» τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ…

Στη συνέχεια να μη λησμονήσουμε , επίσης. Και να υπομνήσουμε πως στον ΠΑΟΚ εφέτος υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες. Παίκτες οι οποίοι δεν εκτιμώνται στο Χρηματιστήριο Αξιών της μπάλας με εντυπωσιακούς αριθμούς αλλά… Εκτιμώνται δεόντως τα έργα τους στον ΠΑΟΚ. Με άριστα το 6-7 στη απόδοση ισχύος τους … Άριστα 6-7 συχνά αποδίδουν. Έτσι μετρώνται κι εκτιμώνται δεόντως στους αγώνες. Το ανάλογο άριστα 8-9 της απόδοσης ισχύος συμπαικτών τους δε μετριέται ανάλογα τόσο συχνά στους αγώνες.

Ο Τόμας Μπράντον επί παραδείγματι. Ως back up αποκτήθηκε. Ως starter εξ ανάγκης, καθιερώθηκε. Πέρυσι ο starter Νέλσονας Ολιβέιρα πέτυχε επτά γκολ σε τριάντα δύο. Τόσα πέτυχε πέρυσι και ο back up Τόμας Μπράντον σε είκοσι εννέα αγώνες. Εφέτος; Μετρά ήδη έξι γκολ, σε είκοσι έξι αγώνες. Κι εάν αυτή είναι η βιτρίνα του επί του παρόντος «ξανθού» - επειδή αρέσκεται, να παίζει με το χρώμα του τριχωτού της κεφαλής του - πίσω της κρύβεται μία υπερπολύτιμη προσφορά στη γενική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Από τις πολυτιμότερες…

Δεν το λέμε εμείς αυτό. Δεν το λέμε μόνον εμείς, για να είμαστε ακριβείς. Προσωπικότητες με βαρύνονται λόγο όπως ο Ζήσης Βρύζας, ο Ντέμης Νικολαΐδης (οι οποίοι έρχονται στην σκέψη μας τώρα…) στάζουν μέλι για τον μικρό το δέμας αλλά τεράστιο στο αγωνιστικό του ανάστημα Ισπανό.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, κατά τους αρχαίους ημών προγόνους. Δίχως τον κακό εαυτό τού Αλί Σαμάτα, ο οποίος αποκτήθηκε ως starter, δε θα αναδεικνυόταν ο καλός τού Τόμας Μπράντον ο οποίος αποκτήθηκε και παρέμεινε ως starter. Δε θα αναδεικνυόταν και θα αναφερόμαστε στην σταθερότερη του ΠΑΟΚ… σταθερή αξία!

Δίχως όμως, το συγκεκριμένο δεδομένο γεγονός να καλύπτει το ένα άλλο δεδομένο γεγονός. Την έλλειψη ισχυρής παρουσίας των κεντρικών φορ του ΠΑΟΚ. Με μόλις ένδεκα γκολ (έξι του Ισπανού, τρία του ανατέλλοντα Στέφανου Τζίμα και δύο – όλα κι όλα – του Τανζανού) είναι ανίσχυρη η παρουσία τους.

Αξίζει εδώ μια ματιά στα αποτελέσματα της επίθεσης δράσης του ΠΑΟΚ…

Μετρούμε… Από τα άκρα του: Κύριλλος Ντεσπόντοφ κι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (δεκαοκτώ). Από τη μέση του: Γιάννης Κωνσταντέλιας, Τόμας Μουργκ. Μαγκομέντ Οζντόεφ, Στέφαν Σβαμπ, Τάισον και λοιποί (είκοσι επτά). Από την πλάτη του: Ραχμάν Μπάμπα, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Τόμας Κενζιόρας, Ζόαν Σάστρε και λοιποί (δέκα), Α, μετρούμε και τρία αυτογκόλ υπέρ του ΠΑΟΚ!

Για να καταλήξουμε στα περί σταθερής αξίας του Μπράντον Τόμας. Ο σκληροτράχηλος Ισπανός βγάζει τα λεφτά του, που λέει ο λόγος, με το παραπάνω. Κι εντός κι εκτός συνόρων είναι μία standard επιλογή για τον Ραζβάν Λουτσέσκου για την ενδεκάδα. Είναι και μία εξαιρετική παρουσία στα αποδυτήρια. Έχουν, να λένε οι συμπαίκτες του για τον χαρακτήρα του. Είναι βέβαια, κι ένα κλαδί στον κορμό του ΠΑΟΚ κρίνοντας από τη συγκινητική του αφιέρωση του θριάμβου στη Λεωφόρο… Νίκης της πρωτεύουσας. «Στον πατέρα του Γιάννη Μιχαηλίδη και στον Γιώργο «Παπέν» Παπαδόπουλο», είπε. Κι έπαλε λεπτές χορδές της ψυχής του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.