Το ξαναέκανε στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ, νικώντας αντιξοότητες και αδυναμίες

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ μάς δικαίωσε. Λέγαμε ότι ξέρει τον τρόπο να κερδίζει τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και μπορεί να το ξανακάνει, αρκεί να είναι κανονικός ΠΑΟΚ. Κι αυτή τη φορά η νίκη είχε τον ουσιαστικό αντίκτυπο των τριών βαθμών. καθώς δεν υπήρχε τρόπος να “πάει” το ματς στα πέναλτι...

H έδρα διεξαγωγής του χθεσινού ντέρμπι, η πολυήμερη διακοπή του Πρωταθλήματος που προηγήθηκε, η ήττα στο πρώτο ματς των πλέι οφ από τον Αρη και οι απουσίες κομβικών παικτών από την άμυνα, ήταν αρνητικά στοιχεία για τον ΠΑΟΚ. Και μόνο για το γεγονός ότι οι παίκτες του τα ξεπέρασαν όλα, φεύγοντας θριαμβευτές από την Αθήνα, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Κράτησαν την ομάδα ολοζώντανη στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ με ήττα, ακόμη και με ισοπαλία, θα είχε χάσει κι άλλο πολύτιμο έδαφος.

Ο χθεσινός ΠΑΟΚ είχε πολλές αρετές, είχε όμως και αρκετές αδυναμίες. Από τη μία πλευρά, αξιοποίησε το κύριο επιθετικό χαρακτηριστικό του, την αξιοποίηση των ανοιχτών χώρων, ήταν αποτελεσματικός, ήταν ψύχραιμος, ήταν σοβαρός, ήταν και γεμάτος ενέργεια.

Από την άλλη, οι παίκτες του “πούλησαν” πολλές φορές την μπάλα, προσφέροντας ευκαιρίες στους αντιπάλους τους, έχασαν αρκετές μονομαχίες και στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ καλώς έπαιξαν συντηρητικά, για να διαχειριστούν το 1-2 και να επιχειρήσουν να “χτυπήσουν” πάλι με αντεπιθέσεις, η συμπεριφορά τους ήταν πολύ παθητική και υπάκουσε στη λογική “διώχνουμε όπως-όπως την μπάλα”. Αυτό είχε ως συνέπεια να υποφέρει χωρίς ιδιαίτερο λόγο ο ΠΑΟΚ, αφού έδινε συνεχώς το δικαίωμα στον Παναθηναικό να επιτίθεται.

Τα ατομικά λάθη και η υπερβολική πίεση που δέχτηκε η άμυνα θα μπορούσαν να κοστίσουν ακριβά, αλλά αυτό δεν συνέβη χάρη στον Κοτάρσκι, που στο δεύτερο ημίχρονο υπερασπίστηκε τρεις φορές το προβάδισμα με σωτήριες αποκρούσεις, το δοκάρι που προστάτεψε τον ΠΑΟΚ στο σουτ του Ιωαννίδη και τον Κουλιεράκη που ήταν συγκλονιστικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πολύτιμη στην ανασταλτική λειτουργία ήταν η συμβολή τόσο του Μεϊτέ, όσο και του Σβαμπ, ενώ όλοι οι επιθετικοί έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν, με κορυφαία μορφή τον Μπράντον, ο οποίος έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στον ΠΑΟΚ, αν όχι το καλύτερο. Αλλωστε και ο Ντραγκόφσκι έκανε τρεις σωτήριες αποκρούσεις στις πολύ καλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ.

Και τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ ήταν ωραία και καθαρά ποδοσφαιρικά. Φοβερή κίνηση Μπράντον, σέντρα Ράφα Σοάρες, υπέροχο σουτ Ντεσπόντοφ με ανάποδο φάλτσο για το 0-1. Κατά μέτωπο επίθεση Μεϊτέ, υπέροχη πάσα στον Μουργκ, εξίσου ωραίο γύρισμα και ο Μπράντον μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Κατά μέτωπο μπάσιμο Κωνσταντέλια, πάσα στον Τάισον, πάσα στον Σαμάτα, σουτ και απόκρουση Ντραγκόφσκι, νέο σουτ και απόκρουση του Παλάσιος με τα χέρια πάνω στη γραμμή, πέναλτι από τον Σβαμπ και 1-3. Τρεις όμορφες επιθετικές προσπάθειες, αλλά υπήρχαν κι άλλες που δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο που έπαιζε στο γήπεδό του και μέχρι χθες είχε την καλύτερη άμυνα στο Πρωτάθλημα μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Ψεγάδι, φυσικά, όπως το επισήμανε και ο Λουτσέσκου, η μείωση του σκορ από τον Παναθηναικό των 10 παικτών στις καθυστερήσεις. Η μπάλα χάθηκε στο τελευταίο από τα πολλά “πουλήματα”, η άμυνα δεν υπήρχε πουθενά και ο θρίαμβος έγινε πάλι αγχωτική νίκη μέχρι να σφυρίξει ο ρέφερι τη λήξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.