Η φλόγα του ΠΑΟΚ δεν σβήνει. Και καίει...

Αρις Νικολάκης01 Απριλίου 2024

Ετελέσθη με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια η – προαναγγελθείσα κατά τούς προηγηθέντες εφετινούς αγώνες - αναβάπτιση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με ανάδοχο τον ΠΑΟΚ (μετρά 2/3 νίκες, 1 ισοπαλία κι 7-5 γκολ εκεί), σε Λεωφόρο… Θεσσαλονίκης! Την τελετή πανηγύρισαν δεόντως στον Λευκό Πύργο τον οποίο φαντάσθηκαν, οι σκληροπυρηνικοί του Παναθηναϊκού να καίνε, αλλά… Η φαντασία τους αποδείχθηκε πλανεύτρα!

Το πιάσατε το υπονοούμενο;

Τον ΠΑΟΚ πάντως, ορισμένων στιγμών χθες, ουδείς τον πιάνει! Ναι, ορισμένων στιγμών κι ουχί διάρκειας. Τούτο καθώς η εικόνα του, στην παράσταση νίκης με επίδειξη ισχύος, είχε και λάμψεις είχε και σκιές…

Εν τούτοις ο θρίαμβος του είναι περίλαμπρος! Και τον καθιστά εκ νέου ισχυρό διεκδικητή του τίτλο ενώ παράλληλα αποκαθιστά την χαμένη ισορροπία του στο Πρωτάθλημα.

Είχε στιγμές ομάδας υψηλότατης κλάσης ο ΠΑΟΚ. Από κάποιες ήρθαν τα τρία γκολ αλλά κι από κάποιες η απώλεια ευκαιριών για ευρειών διαστάσεων σκορ.

Το ντέρμπι στη Λεωφόρο… Θεσσαλονίκης δεν ήταν ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Ήταν ντέρμπι καλού – κακού εαυτού ΠΑΟΚ. Δεν το έχασε ο καλός επειδή Κοτάρσκι και Κουλιεράκης έτρωγαν σίδερα. Δεν το κέρδισε ο κακός επειδή μέχρι κι ο Σαμάτα (καλώς τον κι ας άργησε) βροντοφώναξε: Παρών!

Παρεμπιπτόντως, πριν το πέναλτι (το οποίο κέρδισε με μαγκιά ο Τανζανός) για το 1-3 τού βροντοφώναξαν οι ΠΑΟΚτσήδες: «Βάλτο αγόρι μου. Βάλτο…»! Δεν το έβαλε αλλά… Είπαμε: Βροντοφώναξε: Παρών!

Μέχρι το 45ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν φέρει στα μέτρα τους τον αγώνα. Με τις πτέρυγες του ο «δικέφαλος» τσάκιζε την άμυνα των γηπεδούχων. Δεν τους γονάτισε αφού ο Τόμας σκόνταφτε στον Ντραγκόφκσι.

Μετά το 45ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα. Πίεσαν ασταμάτητα. Τους σταμάτησε ο τιτάνιος Κοτάρσκι συνεπικουρούμενος – στην κρισιμότερη φάση – από τ0ν γιγαντιαίο Κουλιεράκη. Στο 52ο έβαλε το χεράκι του και το δοκάρι…

Η φλόγα του ΠΑΟΚ όμως, δεν είχε σβήσει. Αν και δεν τη φούντωσαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου… Πέταξε κάποιες σπίθες. Κι αντί να καεί ο Λευκός Πύργος (ακόμη δεν πιάσατε το υπονοούμενο;) κάηκε το πελεκούδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Έτσι αναβαπτίσθηκε η Λεωφόρος σε… Θεσσαλονίκης!

Τα εύσημα λοιπόν, στους παίκτες αλλά και στον Λουτσέσκου . Οι αρχικές του επιλογές εξέπληξαν μεν αλλά κι έπληξαν τις επιλογές του Τερίμ, δε. Ο Ρουμάνος έκανε ξανά μανά ματ στον Τούρκο. Κι αυτή τη φορά το ματ δεν πήγε χαμένο στην εκπνοή των μαχών τους.

Ο ΠΑΟΚ με τον περιφανή θρίαμβο του επανακάμπτει δριμύτερος στα πλέι οφ. Ανακτά αυτοπεποίθηση και πίστη. Και ξανά προς την δόξα εντός συνόρων τραβά…

ΥΓ 1 : Λεβεντιά ο Μπράντον Τόμας! Κάνοντας από τα καλύτερα του παιγνίδια αφιέρωσε τον θρίαμβο στους αποδημήσαντες: Τον πατέρα του Γιάννη Μιχαηλίδη και τον «πατέρα» της Τούμπας, Γιώργο Παπαδόπουλο.

ΥΓ 2 : Αυτό το build up (κατά πως λένε σε ορισμένα… χωριά αλλά ουχί στο δικό μας!) του ΠΑΟΚ μήπως… Λέμε… Mήπως χρήζει αναθεώρησης;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.