Άρης: Επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Βασίλης Βλαχόπουλος02 Απριλίου 2024

Αυτή η απόφαση λήφθηκε πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους και λίγα λεπτά αργότερα οδήγησε στη… σφοδρή καταιγίδα των τεσσάρων λεπτών και στα τρία γκολ που έκριναν τον χθεσινό αγώνα με τη Λαμία. Νωρίτερα, ο Ακης Μάντζιος έκανε κάτι που δεν συνηθίζει, καθότι δεν είναι από τους προπονητές που αρέσκονται στο να σκίζουν το manual αλλά προτιμούν να πορεύονται με συγκεκριμένο αγωνιστικό σχήμα. Εντούτοις, ικανοποίησε μια περιέργεια την οποία προφανώς είχε και ο ίδιος, κυρίως όμως δοκίμασε κάτι στον πλέον κατάλληλο αγώνα. Κι έτσι αποφάσισε τη συνύπαρξη των Λορέν Μορόν-Καρίμ Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης παρατάσσοντας ένα σχήμα με τρομερά επιθετικά χαρακτηριστικά. Προφανώς ήθελε να δοκιμάσει ελέγχοντας τον βαθμό δυσλειτουργίας του. Σε αυτό το διάστημα είδε τους Σάπι Σουλεϊμάνοφ, Μανού Γκαρθία να εμφανίζουν δυσκολία προσαρμογής και το κακό παιχνίδι των δύο βραχύσωμων επιθετικών στο πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά συνεπήρε και τους υπόλοιπους.

Η επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (4-2-3-1) με την ταυτόχρονη ενδυνάμωση της αριστερής πλευράς και τη μετατόπιση του Μανού Γκαρθία στον άξονα ήταν οι αποφάσεις που εν τέλει έκριναν τον αγώνα. Γιατί ο δυσλειτουργικός Αρης του πρώτου ημιχρόνου μετατράπηκε σε απόλυτα παραγωγικός στο δεύτερο. Πριν την καταιγίδα των τεσσάρων λεπτών και τα γκολ των Σουλεϊμάνοφ, Μάνου και Μπράμπετς υπήρξε η υπέροχη πάσα του πρώτου στον Λορέν Μορόν και η «λόμπα» του δεύτερου στον ίδιο παίκτη.

Καμία από τις δύο φάσεις δεν έγινε γκολ αλλά οι «κίτρινοι» έβγαλαν ενέργεια, ένταση και δημιουργία στο παιχνίδι τους. Κι έτσι ο χθεσινός αγώνας με τη Λαμία είναι ίσως από τους πιο χρήσιμους των τελευταίων μηνών. Γιατί τσεκαρίστηκε κάτι που ουδέποτε είχε δοκιμαστεί, ελέγχθηκαν οι αντιδράσεις των υπολοίπων σε σχήμα με δύο φορ και παράλληλα εξασφαλίστηκε η νίκη μέσα από μια γεμάτη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα, έχοντας στα χέρια του αδιάσειστα στοιχεία σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει στο ενδεχόμενο νέας συνύπαρξης Μορόν-Ανσαριφάρντ, ο Άκης Μάντζιος ξέρει και ποιοι θα πρέπει να κινηθούν διαφορετικά στην επίθεση. Σαν δηλαδή τους δύο πλάγιους full back (Φεράρι-Οντουμπάτζο) οι οποίοι επίσης είχαν δυσκολία προσαρμογής στο 4-4-2.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.