Τα υπέρ, τα κατά και τα στοιχήματα για τον ΠΑΟΚ στην τελική ευθεία της σεζόν

Δημήτρης Κανελλάκης20 Μαρτίου 2024

Η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις αργεί για τον ΠΑΟΚ, όπως και για τις υπόλοιπες, φυσικά, ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League.

Αυτή η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μεγαλύτερη, χρονικά, και σε μια περίοδο πολύ κομβική. Ειδικά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επιστρέφοντας στα τέλη του Μάρτη ξέρει ότι θα έχει μπροστά του πολύ κρίσιμα παιχνίδια για τα πλέι φ του πρωταθλήματος, αλλά και τους δύο αγώνες με την Μπριζ για τους "8" του Conference League.

Είναι στ' αλήθεια... Γολγοθάς το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ από τις 31 Μαρτίου και μετά. Θα παίζει για έναν μήνα ανά τέσσερις μέρες. Κι όχι ματς τα οποία να είναι και λίγο... χαλαρά. Θα παίζει ματς που θα είναι όλα... ένα κι ένα. Κρίσιμα, απαιτητικά, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί αν θα πετύχει στόχους πολύ σημαντικούς την τρέχουσα σεζόν.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει σε αυτή την τελική ευθεία με πολύ καλή ψυχολογία. Η πρόκριση κόντρα στη Ντινάμο και ειδικά ο τρόπος που ήρθε με τη ρεβάνς στην Τούμπα, εκτόξευσε την αυτοπεποίθηση της ομάδας, επιτρέπει στον Λουτσέσκου και τους παίκτες του υπό συνθήκες σχεδόν ιδανικές να προετοιμάζονται για την τελική ευθεία.

Για τον ΠΑΟΚ, πλέον, το στοίχημα είναι να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί όλη αυτή την πίεση και να μην έχει από δω και πέρα καθόλου μεταπτώσεις στην απόδοσή του, να δείξει σταθερότητα και την συνέπεια που απαιτείται σε αυτές τις περιστάσεις.

Δεν είναι εύκολο, όμως, το ξέρουμε καλά ότι ξεχωρίζουν οι ομάδες που έχουν τον τρόπο να τα καταφέρνουν στα δύσκολα, οι ομάδες που δεν χάνουν τον προσανατολισμό τους όταν κάτι δεν πάει καλά και έχουν τις κατάλληλες απαντήσεις όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Ο ΠΑΟΚ μάς έχει δείξει ότι μπορεί να αντιδρά, ότι ακόμη και όταν πολλοί πιστεύουν πως είναι με την πλάτη στον τοίχο και έτοιμος να καταρρεύσει, βρίσκει τον τρόπο να σταθεί στα πόδια του και να δείξει τη δύναμή του.

Το πιο πρόσφατο, ασφαλώς, παράδειγμα είναι η ρεβάνς με την Ντινάμο. Επίσης, οφείλουμε να θυμόμαστε, νομίζω, ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που σε μεγάλα διαστήματα αυτής της σεζόν έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ήταν αποτελεσματικός και πειστικός.

Αυτά τα στοιχεία καλείται να δείξει και στο υπόλοιπο της σεζόν...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.