Αυτό φοβούνται οι Βέλγοι από τον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός20 Μαρτίου 2024

Πριν την κλήρωση για την προημιτελική φάση του Conference League, οι άνθρωποι της Μπριζ μέσω των social media εύχονταν να έχουν ένα όσο πιο βατό αντίπαλο ήταν δυνατό, γιατί έχουν βλέψεις να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου.

Όταν τελικά η κληρωτίδα έφερε αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, δεν ήταν λίγα τα βελγικά μέσα ενημέρωσης που σχολίασαν ότι δεν είναι και ο πιο εύκολος αντίπαλος η ελληνική ομάδα και η επιχειρηματολογία τους στηρίχθηκε κυρίως σε έναν στοιχείο: Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη επίθεση του Conference League (με εκκίνηση την φάση των ομίλων, όπου μπήκαν όλες οι ομάδες). Όπως μπορείτε να δείτε και από το top-10 που δημοσιεύουμε από την επίσημη σελίδα της UEFA, ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή της λίστας με 21 γκολ σε 8 ματς.

Τα 16 είναι στην φάση των ομίλων, επτά σε βάρος της Ελσίνκι, τέσσερα σε βάρος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και άλλα πέντε κόντρα στην Αμπερντίν. Προσθέστε και τα πέντε που σημείωσε κόντρα στην Ντιναμό στην Τούμπα και έχει το σύνολο. Όπως μπορεί να δει κανείς, στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται πέντε από τις οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στην προημιτελική φάση. Η Μπριζ και η Φιορεντίνα, με 19 γκολ η κάθε μία, είναι στην δεύτερη καλύτερη θέση από πλευράς συγκομιδής τερμάτων, η Αστον Βίλα έχει 16 και η Λιλ 14.

Το αξιοσημείωτο με τον ΠΑΟΚ είναι ότι είναι πρώτος σε γκολ, ενώ είναι όγδοος από πλευράς ευκαιριών. Μετρά συνολικά 112 τελικές προσπάθειες, 45 στην εστία, 41 εκτός και 26 που μπλοκαρίστηκαν από τους αντιπάλους. Πρώτη σε παραγωγή τελικών είναι η Φιορεντίνα με 150, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Άιντραχτ, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην φάση των ομίλων, με 130. Κατά συνέπεια, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει την ευκαιρία να παίρνει γκολ από διάφορους παίκτες, διαθέτει σκόρερ, παρότι κάνουμε τόσο μεγάλη συζήτηση για τους φορ της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.