Σκανάρουν τα πάντα και προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα

Δημήτρης Μπούζας19 Μαρτίου 2024

Είναι αλήθεια πως η ισχυρή «ντόπα» από την εντυπωσιακή πρόκριση άλλαξε πολλά και αντικατέστησε ακόμη περισσότερα, από όσα είχαν διαταράξει το κλίμα στην Τούμπα. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι σε κάποιες περιπτώσεις προχώρησε κι ένα βήμα περισσότερο από αυτό των αλλαγών και πρόσθεσε – ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ψυχολογία – επιδράσεις και περαιτέρω αναζωπυρώσεις κινήτρων και προοπτικών. Λογικό και ευχάριστο αυτό το τελευταίο.

Αυτή τη στιγμή το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί απαιτεί να καταβληθούν ιδιαίτερα γενναίες προσπάθειες και αν χρειαστούν ακόμη και υπερβάσεις. Μπροστά στον Λουτσέσκου και στους παίκτες του προβάλλουν… «προκλητικά» προσβάσιμοι και εφικτοί οι δύο από τους τρεις στόχους της χρονιάς. Με τον έναν εξ αυτών μιας ευρωπαϊκής διάκρισης να έχει αποκτήσει διαστάσεις και σπουδαιότητα, πέραν των αρχικά αναμενόμενων και προσδοκούμενων. Σε ότι αφορά τον δεύτερο, αυτόν δηλαδή του εθνικού πρωταθλήματος, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις γιατί διεξάγεται και λειτουργεί στερεότυπα. Στην διάρκεια της φετινής regular season κατετάγη πρώτος (δηλαδή ουσιαστικά πρωταθλητής). Επικύρωση όμως δεν μπορεί να γίνει αν δεν διεξαχθεί για λόγους τηλεοπτικούς και φτηνής σκοπιμότητας και η «τσόντα» των πλέι οφ.

Μια φάμπρικα στην οποία έχουν γυρίσει εδώ και χρόνια την πλάτη όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Λέμε επίσης ότι δεν χρειάζονται για αυτόν τον δεύτερο στόχο ιδιαίτερα συστάσεις, από τη στιγμή που είναι γνωστό με ποιες συνθήκες συνήθως και επί πολλά έτη διεξάγεται στην χώρα μας. Το παρασκήνιο έχει το μεγάλο μετρικό με τους παντοδύναμους χαλίφηδες που ελέγχουν τον χώρο, να έχουν σοβαρό λόγο και πολλές φορές να επιδρούν καταλυτικά. Προσεγγίζοντας ως εκ τούτου το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις εκτός συνόρων υποχρεώσεις τους, οι ΠΑΟΚτσήδες διαπιστώνουν θα λέγαμε πολύ εύκολα με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να αποφύγουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν και στα δύο μέτωπα. Ιδιαίτερα βέβαια σε ότι αφορά το εθνικό μας πρωτάθλημα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η σπουδαία μάχη με την Κλαμπ Μπριζ για την ευρωπαϊκή τετράδα, δεν απαιτεί την ίδια προσοχή. Απλά όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει φόβος ενός εξωαγωνιστικού εκφυλισμού. Με δυο λόγια, θεωρείται και κρίνεται φυσιολογικό θα λέγαμε και αναγκαίο πρωτίστως ένα σοβαρό σκανάρισμα από πλευράς Λουτσέσκου, όλων όσων αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι. Πράγμα που εικάζεται πως έχει ξεκινήσει αμέσως με την έναρξη της ευεργετικής (για όλες φυσικά τις ομάδες) διακοπής και θα κλείσει με το τέλος της. Έγκυρες πληροφορίες από το περιβάλλον του Ρουμάνου κόουτς, αναφέρουν πως έχει επικεντρωθεί με εμμονή σχεδόν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, έχοντας την άνεση όχι μόνον της διακοπής αλλά και της διαπίστωσης πως έχει αποκατασταθεί πλήρως η καλή ψυχολογία των παικτών του, μετά από την σπουδαία πρόκριση. Οι ίδιες πληροφορίες επίσης υποστηρίζουν πως η προετοιμασία ενόψει του επικείμενου «πολέμου» και μάλιστα σε δύο μέτωπα γίνεται μέσα σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα με τον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» να αγρυπνεί και να εποπτεύει τα πάντα. Αυτό το τελευταίο μάλλον σε ότι αφορά κινδύνους και φόβους που μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή.

ΥΓ: Βαρύ πένθος στην ασπρόμαυρη οικογένεια. Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από την τραγωδία της Αλεξανδρούπολης. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το τραγικό χαμό του 15χρονου αετόπουλου: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την ανείπωτη θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη από την Αλεξανδρούπολη, που βρήκε φρικτό θάνατο προσπαθώντας να βγάλει φωτογραφία με την αγαπημένη του, ασπρόμαυρη φανέλα. Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή και η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα αγκαλιάσει την οικογένειά του. Καλό ταξίδι Γιάννη…». Αδυνατώντας να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε το μέγεθος της τραγωδίας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άμοιρου Γιαννάκη, προσευχόμενοι για ανάπαυση της ψυχούλας του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.