Οι θιασώτες του θεάματος και τα «σκουριασμένα» μυαλά

Βασίλης Μάστορας16 Μαρτίου 2024

Από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή των Ελλήνων φιλάθλων η συνδρομητική τηλεόραση, με τους δεκάδες αγώνες, κάθε Σαββατοκύριακο, οι απαιτήσεις και των εγχώριων φιλάθλων ανέβηκαν. Θέλουν καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα και καλύτερες συνθήκες υποδομών στα γήπεδα. Δεν αναφέρομαι σε εκείνους που αντί να αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας της αγαπημένης τους εγχώριας ομάδας, προτιμούν να κάνουν δύο-τρία ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν αγώνα στην La Liga, της Premier League ή της Bundesliga.

Αναφέρομαι σε εκείνους που αποφεύγουν την ταλαιπωρία, κάθονται στο καναπέ του σπιτιού τους και αντί να δούνε έναν αγώνα μεταξύ μία ομάδας του big 5 με μία από την τρίτη ταχύτητα της Soiximan Super League, κάνουν ζάπινγκ και βλέπουν π.χ. Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν έχει γίνει αποτίμηση του αριθμού των Ελλήνων φιλάθλων που έχουν αυτή τη συνήθεια, αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι λίγοι.

Είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν περισσότερες απαιτήσεις από μία ποδοσφαιρική εκδήλωση σ’ όλα τα επίπεδα. Που σκέφτονται με ρεαλισμό και δεν τυφλώνονται από το οπαδικό πάθος.

Πριν από 48 ώρες το ελληνικό ποδόσφαιρο έζησε αξέχαστες στιγμές, τις οποίες χάρηκαν όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο. Περισσότερο έντονα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Προκρίσεις, ό,τι το καλύτερο για να σκεπαστεί η εγχώρια τοξικότητα του ποδοσφαίρου. Οι μικρότητες και οι εγωισμοί οι οποίες βάζουν βαρίδια στην ανάπτυξη του αθλήματος και δημιουργούν εντάσεις χωρίς σοβαρό λόγο. Θυμάμαι τώρα τα τρολ που γράφτηκαν όταν θεσπίστηκε η διοργάνωση του Conference League, για το οποίο όλοι μιλούσαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Θαρρείς και οι ελληνικές ομάδες έχουν γεμάτη την τροπαιοθήκη τους από Κύπελλα του Champions League και το Europa League. Τώρα όμως τις απολαμβάνουν τις προκρίσεις.

H χθεσινή κλήρωση έφερε και ακόμη ένα καλό μαντάτο. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ελληνικού «εμφύλιου» στους ημιτελικούς του Conference League. Aυτό θα συμβεί μόνο στον τελικό της «OPAP Arena» στις 29/05, αν φθάσουν μέχρι εκεί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, καθώς είναι γνωστό όλο το μονοπάτι μέχρι το μεγάλο ραντεβού.

Πιο συγκεκριμένα, εάν ο ΠΑΟΚ ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπριζ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Conference League τον νικητή του ζευγαριού, Βικτόρια Πλζεν - Φιορεντίνα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη θα έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς εάν προκριθεί απέναντι στη Φενέρ θα αντιμετωπίσει μια εκ των Άστον Βίλα - Λιλ.

Κι αν όλα πάνε καλά και φθάσουν μέχρι το τέλος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, θα μάθουμε και το πώς θα διαχειριστεί η ΟΥΕΦΑ έναν Τελικό με την παρουσία φιλάθλων και από τις δύο ομάδες. Αλήθεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.